"Wijs om met grote jongens te trainen"

Melissa Maes
| 7 reacties
"Wijs om met grote jongens te trainen"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van AA Gent aan de beurt.

Benito Raman tekende in november vorig jaar een profcontract bij AA Gent. Het zestienjarig toptalent voelt het kriebelen om een match te spelen met de eerste ploeg. Afgelopen dagen trainde hij alvast mee met de A-kern.

“Ik vind het wijs om met de grote mannen mee te trainen. Er zijn niet veel jongens die dat kunnen zeggen. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om te spelen. Nu moet ik gewoon trainen, uitkijken voor kansen en die dan ook grijpen.”

Wat als Raman niet aan spelen toekomt dit seizoen? “Als het bij AA Gent niet lijkt te lukken, dan zou ik misschien wel een uitleenbeurt overwegen. Maar ik zit nu al elf jaar bij de club, dat is niet niets.”

"Scoren tegen Spanje is knappe prestatie"
“Mijn ouders vertelde me dat ik al van in de wieg met een voetbal speelde. Toen ik vier jaar was ging ik naar een stage-fandag van Gent en toen kreeg ik de voetbalmicrobe helemaal te pakken.”

Raman heeft ondertussen ook al een voetbalhoogtepunt bereikt. “Twee jaar geleden heb ik gescoord tegen Spanje tijdens de kwalificatie van het EK-17. Tegen Spanje, dat is toch wel een knappe prestatie.”

Zestien jaar, dat betekent dat de jonge voetballer nog leerplichtig is. “Ik ga twee, drie dagen per week naar school. Mocht ik helemaal doorbreken in het voetbal, denk ik niet verder te studeren als ik mijn secundair diploma heb.”

"Benito heeft kwaliteiten die ook andere clubs interesseren"
Gilbert De Groote volgt de jonge spelers goed op bij AA Gent en legt ons uit waarom Raman op zijn zestiende al een profcontract heeft.

"Benito heeft kwaliteiten waar ook andere clubs in geïnteresseerd zijn. Na een evaluatie heeft Gent dan ook besloten om hem een contract aan te bieden."

Raman steekt het niet onder stoelen of banken dat hij graag wil spelen. "Dat is natuurlijk de keuze van de trainer (Trond Sollied, n.v.d.r.). Ik hoop dat hij niet te lang meer moet wachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties