Rusland wil minder WK-stadions

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
Rusland wil minder WK-stadions
Foto: © SC

In 2018 zal Rusland het WK voetbal organiseren. Normaal gezien zouden de Russen daarvoor 16 stadions gebruiken, maar de minister van sport pleit nu voor een compacter toernooi met slechts 13 speelarena's.

Het oorspronkelijke WK-plan van Rusland omvatte maar liefst zestien stadions, vier meer dan de FIFA vereist. Vitaly Mutko, de Russisch minister van sport die ook het organisatiecomité voorziet, wil daar nu op terug komen. Als het van hem afhangt, worden er straks slechts dertien stadions gebruikt.

De FIFA lijkt alleszins weinig bezwaar tegen te maken. De wereldvoetbalbond stelt traditioneel dat een toernooi met twaalf stadions ideaal is. "Het lijkt inderdaad beter om een aantal stadions te schrappen", stelt Mutko nu. "Hoe meer speelsteden je hebt, hoe groter de kost van het toernooi. Normaal gezien spelen we dus straks maar in dertien stadions."

Twee daarvan zullen in hoofdstad Moskou gelegen zijn. De grootste arena van die twee, het Luzhniki Stadion, zal de finale én een halve finale ontvangen. De andere halve finale wordt in het stadion van Zenit Sint-Petersburg gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties