Vetokele: "Cercle Brugge was geen moeilijke keuze"

Melissa Maes
| 8 reacties
Vetokele: "Cercle Brugge was geen moeilijke keuze"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van Cercle Brugge aan de beurt.

Igor Vetokele verruilde deze zomer AA Gent voor Cercle Brugge. De Belgische international U19 tekende een tweejarig contract en hoopt op speelkansen bij zijn nieuwe werkgever.

Het negentienjarig aanvallend talent kent Bob Peeters nog van bij blauw-wit als beloftentrainer. “Mijn keuze was eigenlijk niet zo moeilijk. Ik had geen toekomst meer bij Gent en voelde me er niet meer goed in mijn vel.”

“Ik had al met Peeters gewerkt en voorzitter Frans Schotte wist me te overtuigen om naar Cercle Brugge te komen. Ik moet me hier nog wat aanpassen, maar ik hoop toch kansen te krijgen om te spelen. Dat zal uiteraard afhangen van mijn prestaties op training.”

"Voorlopig is het EK U19 mijn mooiste voetbalmoment"
“Toen ik ruim vier jaar was, kreeg ik de voetbalmicrobe te pakken. Mijn vader voetbalde en ik ging eens kijken naar een training van Oostende. Ik was meteen verkocht en begon ook met voetballen.”

Vetokele was dit jaar actief op het EK U19, maar pakte jammer genoeg een rode kaart tijdens de match tegen Turkije. Daardoor was de aanvaller geschorst voor het volgende duel tegen Servië. België overleefde de poules niet.

“Toch is dat toernooi mijn hoogtepunt tot nu toe. Die hele belevenis ginder, het is fantastisch dat ik het mocht meemaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties