Deinze-manager Dekenne: "Thuisvoordeel bewust niet verkocht"

Tomas Taecke
| 23 reacties
Deinze-manager Dekenne: "Thuisvoordeel bewust niet verkocht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Derdeklasser KMSK Deinze ontvangt woensdagavond KRC Genk in het kader van de bekercompetitie. Voor oranje-zwart de wedstrijd van het jaar, waarvan het thuisvoordeel opmerkelijk niet verkocht werd aan de landskampioen.

Manager Franky Dekenne nam samen met het bestuur de beslissing om het thuisvoordeel niet van de hand te doen in ruil voor een financiële tegemoetkoming van Genk. Terwijl andere clubs uit lagere reeksen er steevast voor kiezen dat thuisvoordeel te verkopen, besloot Deinze in eigen huis de kampioen partij te geven.

"We hebben even over een eventuele verkoop vergaderd maar zijn uiteindelijk snel tot een unanieme beslissing gekomen", legt Dekenne uit aan onze redactie.

"Onze ploeg bestaat uit spelers die allemaal werken en bijgevolg geen profvoetballer zijn. Voor de verplaatsing naar Genk moeten die één voor één een halve dag verlof nemen en komen we pas na middernacht terug in Deinze aan. Ook de supporters moeten gemobiliseerd worden, wat opnieuw heel veel geld kost", weet ook de ex-Waregem-speler.

"We hebben vlug de rekensom gemaakt voor beide scenario's en vonden het minieme verschil verwaarloosbaar waardoor we besloten het thuisvoordeel in handen te houden", rekende de manager uit.

"Morgen wordt het één groot feest in Deinze. De zittribune is volledig uitverkocht en er zijn tal van festiviteiten ingepland", hoopt Franky Dekenne op een historische dag voor de Oost-Vlaamse club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties