Interview Marecek: "Misschien is jaartje elders wel oplossing"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 81 reacties
Marecek: "Misschien is jaartje elders wel oplossing"
Foto: © SC

Tegen Lommel United kregen enkele bankzitters speelgelegenheid. Lukas Marecek was één van de gelukkigen die nog eens mocht opdraven. De jonge Tsjechische middenvelder wil echter meer speelkansen en onderzoekt momenteel dan ook alle mogelijkheden.

Marecek ontgoochelde zeker niet tegen Lommel, maar dreigt dit weekend tegen Beerschot terug op de bank te zitten. "Ik ben blij dat ik na een lange periode toch weer eens kon spelen", begon Marecek. "Na de wedstrijd tegen Leuven zat ik elke keer op de bank. Ik hoop toch dat ik zondag speeltijd krijg, want ik ben jong en wil spelen."

Slachtoffer na Leuven
Marecek werd het slachtoffer van het verlies op de openingsspeeldag tegen OHL, maar maakte - behalve tegen Bursaspor - welke elke keer deel uit van de wedstrijd kern. "De match tegen Leuven was geen goede wedstrijd voor het hele team. Op oefenstage in Portugal stond ik altijd in het team, maar na Leuven was het gedaan. Biglia en Kljestan staan er nu en ik zit op de bank. Voor mijn positie is er enorme concurrentie, maar ik ben klaar om er voor te vechten."

"Doordat we nog actief zijn in drie competities zullen er nog wel kansen komen, maar ik wil regelmatig spelen. Ik geef me 100 procent op training, maar ik sta nog te weinig op het veld. Ik ben nu twee jaar bij Anderlecht en als ik de rekening maak, ben ik toch niet helemaal tevreden."

Vorig jaar werd hij gebarreerd door de tandem Biglia-Polak, dit seizoen is dat Biglia-Kljestan. "Ik heb de pech dat er altijd grote spelers op mijn plaats spelen. Vorig seizoen speelde ik de match tegen Club Brugge. Erna zei iedereen me dat ik heel sterk had gespeeld, maar daarna stonden Polak en Biglia toch weer op het veld. Normaal, maar frustrerend soms."

Vervanger bij vertrek Biglia
"Polak is mijn idool. Hij hielp me toen ik hier aankwam en vertaalde de dingen die ik niet verstond. Ik hou nog altijd contact met hem en soms stuur ik hem een sms. Hij zit ongeveer in dezelfde situatie als ik nu. Door de komst van Felix Magath komt hij niet meer in de ploeg bij Wolfsburg."

Een mogelijke oplossing voor de 21-jarige Tsjech zou een eventueel vertrek van Biglia kunnen zijn. "Ik zou op zijn positie kunnen spelen, maar heb nog niet dezelfde kwaliteiten als hij. Ik kan wel groeien in die rol, maar moet nog meer leren dirigeren en verdelen. Ik leer ook veel van Biglia op training en in de wedstrijden. Maar ja, in het geval hij moest vertrekken, zal ik klaarstaan om in de ploeg te komen."

Maar ook een tijdelijk vertrek sluit hij niet uit. "Als deze situatie blijft duren, moet ik naar een oplossing zoeken. Misschien is het dan wel goed dat ik een jaartje uitgeleend word en daarna terugkeer. Maar dat zijn vragen voor mijn manager en voor meneer Van Holsbeeck. Als Anderlecht en ikzelf er beter van worden, wil ik dat echter wel overwegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties