Mathijssen mist drie matchen, maar geen stadionverbod

Melissa Maes
| 15 reacties
Mathijssen mist drie matchen, maar geen stadionverbod
Foto: © SC

Jacky Mathijssen mag van 26 september tot 25 oktober de neutrale zone niet meer betreden. Dat heeft het Beroepscomité van de KBVB beslist. Zo mist de Beerschot-coach drie wedstrijden en moet hij een boete van tweeduizend euro betalen.

Het Sportcomité had Jacky Mathijssen eerder een stadionverbod opgelegd van drie wedstrijden voor racistische uitlatingen. De verdediging tekende beroep aan tegen die straf.

Het Beroepscomité stelt nu dat er “geen sprake was van racistische uitlatingen die alluderen op een eventuele joodse afkomst van de scheidsrechter. Toch gedroeg Mathijssen zich ongepast tegenover de scheidsrechters en toonde een gebrek aan respect.”

Mathijssen kwam al herhaardelijk in aanraking met het Sportcomité, daarom is zijn straf alsnog zwaar. Het verbod gaat pas maandag in. Beerschot kan binnen de zes dagen wel nog in evocatie gaan.

De Beerschot-trainer reageerde kort na de uitspraak. "Het is voor mij een inhoudelijke genoegdoening dat men de beschuldiging van racisme heeft geschrapt en dat er geen sprake meer is van grensoverschrijdend gedrag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties