Rapide Lebbeke wint afgetekend bij Kemzeke

Gentil Dossche
| 2 reacties
Rapide Lebbeke wint afgetekend bij Kemzeke
Foto: © SC

Een technisch sterk en wervelend Rapide Lebbeke heeft met overtuigende cijfers afstand genomen van Kemzeke. Op geen enkel ogenblik gaven de Klauwaerts de indruk de bezoekers iets in de weg te kunnen leggen.

Al van bij de start namen de bezoekers het heft in handen en de thuisploeg liep achter de feiten aan. Bjorn Van Avermaet was attent op een scherpe voorzet van Lendert Putteman en een vrije trap van de eindelijk op zijn beste plaats spelende Peter De Pauw (5’). Kemzeke reageerde met een snelle counter van Michael Matthynssens maar die mikte te hoog (6’). De Pauw bleef een gesel voor de thuisdefensie. Eerst vlamde hij de bal via de rug van Jeffrey Saman in hoekschop en even later moest Van Avermaet plat op een schuiver naar de benedenhoek (9’). Maarten Cooreman kreeg een missertje van Saman niet onder controle (18’). Halfweg de periode kreeg de vrijstaande Diederik Van Driessche een reuzenkans voorgeschoteld maar kopte onbegrijpelijk naast. De Pauw dwong Van Avermaet tot een parade en Jeroen Scheerlinckx kopte de corner op de paal (27’). Aan het uur kopte Matthynssens een voorzet naast. Ewout Vertenten verscheen alleen voor Kevin Kesteleyn en de bezoekende goalie ging goed plat (36’). Putteman probeerde het met een ver schot over. Op slag van rust schilderde Michael Mannaerts de bal op het hoofd van Putteman en de bezoekers mochten juichend naar de kleedkamers.

Na de koffie zocht Kemzeke direct de gelijkmaker en Kevin Trienpont loodste Matthynssens door de Lebbeekse defensie. Kesteleyn ging gepast plat op het te zwakke schot (47’). Rapide reageerde via De Pauw die de bal van op 30 meter op de paal poeierde (51’). Matthynssens counterde snel maar Bart Van de Sompel devieerde de voorzet naast (53’). Aan de overzijde kopte Putteman een voorzet van Cooreman aan de 2de paal rustig binnen (56’). Toen Soufiane Zahriou het hoofd van Jeroen Scheerlinckx bereikte was de thuisploeg helemaal uitgeteld (62’). Kesteleyn was attent op een schot van Kevin Stobbelaar (68’) en aan de overzijde had Van Avermaet een beenveeg nodig op een knal van De Pauw (69’). Kemzeke bleef tevergeefs zoeken naar de eerredder. Kesteleyn had een parade nodig bij een voorzetschot van Stobbelaar en ging gepast in de baan bij een vlam van Trienpont (74’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Geraardsbergen en zondag trekt Kemzeke naar Bambrugge.

Klauwaerts Kemzeke: Van Avermaet, Calle, Ruymbeke, Saman, Decuypere, Martens, Vertenten (65’ Stobbelaar), Trienpont, Van de Sompel (65’ Van Hoeylandt), Matthynssens, Franssens.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, J. Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Wauters, D. Van Driessche, Putteman (84’ Heyrman), De Pauw, Zahriou (80’ De Roover), Mannaerts, Cooreman (83’ Renders).

Doelpunten:45’ en 56’ Putteman 0-1 en 0-2; 62’ J. Scheerlinckx 0-3.

Kaarten: geel: Van De Sompel; Mannaerts

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties