Roeselare woest op Lommelse frituuruitbater

Jelle Vereecke
| 46 reacties
Roeselare woest op Lommelse frituuruitbater
Foto: © SC

Bizar verhaal in tweede klasse afgelopen weekend. Voor de wedstrijd tussen Lommel en Roeselare werd er een lijnrechter uit het publiek geplukt. De West-Vlaamse bezoekers verloren met 2-1 en staken de schuld op de man met de vlag.

Het begon tijdens de opwarming: ref Bultynck blesseerde zich, waardoor eerste assistent Vandecauter wedstrijdleider werd. Een nieuwe lijnrechter werd uit het publiek gevist. De keuze viel op Marco Chetta. De man is ref in derde klasse en heeft dus enige ervaring.

"Ik stond aan de kant van het veld toen Bultynck zich blesseerde", vertelt Chetta in HLN. "De meeste refs kennen me en dus vroegen ze mij of ik kon invallen. Dat heb ik met plezier gedaan. Het tempo lag hoger dan in derde klasse, maar ik vind dat ik het goed gedaan heb."

Tweemaal in de fout

Johan Plancke, CEO bij Roeselare, denkt daar anders over. De 0-1 van Sene zou onterecht afgevlagd zijn en de 2-1 van Molenberghs had afgekeurd moeten worden volgens de bezoekers. "We zijn het slachtoffer van een paar belachelijke beslissingen. Die vrijwilliger heeft ons twee keer goed liggen gehad."

Chetta, uitbater van een frituur in Lommel, ontkent de aantijgingen. "Ik ben geen supporter van Lommel. Ik heb in eer en geweten gehandeld. Mijn collega's waren na de match tevreden over mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties