Van Tricht: "Talentvolle spelers en sterke bank"

Melissa Maes
| 1 reacties
Van Tricht: "Talentvolle spelers en sterke bank"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van de Belgische U19 aan de beurt.

Onze nationale U19 is een talentvolle ploeg die klaar is om grootse prestaties neer te zetten. De jonge Rode Duivels wisten zich afgelopen week in Slovenië te kwalificeren voor de eliteronde. Wordt België in die ronde groepswinnaar, dan mag het volgend jaar van 3 tot 15 juli in Estland het EK U19 spelen.

Wannes Van Tricht speelde de volle negentig minuten tegen Schotland. “De beste spelers stonden in de basis, maar ook de bank heeft zijn meerwaarde getoond. De eerste match moesten we winnen, dat is ook gelukt. Tegen Slovenië speelden we gelijk, maar in de laatste wedstrijd was het alles of niets. Ook die hebben we kunnen winnen.”

“We zijn een hechte ploeg en iedereen ging er volledig voor. Ik denk dat we ons kunnen plaatsen voor het EK van volgend jaar. Kijk naar onze kern, dan zie je talentvolle spelers en een sterke bank. De trainer (Marc Van Geersom, n.v.d.r.) zegt telkens dat hij het moeilijk heeft om te kiezen.”

"Voetbalmicrobe is nooit meer weggegaan"
“Ik kreeg de voetbalmicrobe voor het eerst te pakken toen ik vier jaar was en daarna is die nooit meer weggegaan. Als ik mezelf moet beschrijven dan zou ik zeggen dat ik een technische speler ben. Die bagage breng ik dan ook over bij een ploeg.”

“Mijn favoriete speler is Julien Gorius. Ik zou graag kunnen spelen zoals hij dat kan: de bal over de grond en een goed overzicht tijdens het spel behouden. Voorlopig wil ik zeker bij KV Mechelen blijven en hier doorbreken. In mijn latere carrière kan ik dan misschien nog in de Nederlandse competitie spelen.”

De zeventienjarige middenvelder wil graag nog iets studeren in de richting van talen. “Aangezien ik altijd tussen de volwassenen zit, wil ik graag naar de hogeschool gaan. Dan ben ik nog eens in de omgeving van leeftijdsgenoten.”

Vorige week woensdag won onze jonge nationale trots met 3-0 van Wales. Vrijdag moest de U19 alweer aan de bak tegen Slovenië, maar het bleef 0-0. Maandag was het alles of niets voor de jonge Duivels. Het werd alles met een 1-3 score tegen Schotland. Als groepswinnaar wordt het afwachten wie de tegenstanders worden in de eliteronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties