Champions League in cijfers na twee speeldagen

Dirk Pieters
| 2 reacties
Champions League in cijfers na twee speeldagen
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De Champions League is ondertussen al twee speeldagen ver. Heel wat ploegen geraken stilaan op snelheid, maar voor andere ploegen wil het nog niet meteen lukken. We bekijken even de cijfers na twee wedstrijden.

Doelpunten

Op gebied van doelpunten mogen we absoluut niet klagen in de Champions League dit seizoen. Met een gemiddelde van bijna 2,5 doelpunt per wedstrijd mogen we spreken van aangename wedstrijden. Alexander Frei is momenteel topschutter met drie doelpunten. André Ayew en Danny Welbeck volgen met twee doelpunten. Opmerkelijk is dat beide heren amper negentig minuten speeltijd nodig hadden om twee doelpunten te maken. Ryan Giggs blijft enorm belangrijk met twee assists uit evenveel wedstrijden. Ook Fernando Torres en Nicolas Gaitan hebben al twee assists achter hun naam staan.

Als ploeg doet Barcelona het uitstekend. Het scoorde al zeven doelpunten in twee wedstrijd. Op de tweede plaats staat Basel met vijf treffers. Vier ploegen, waaronder ook Racing Genk, wachten nog op hun eerste treffer in de Champions League. Het is duidelijk dat er in de Groep E, de groep van Racing Genk, de minste doelpunten vielen. Het tweede kwartier is zowel in de eerste als in de tweede helft het beste moment om doelpunten te verwachten als toeschouwer.

Balbezit

Spanje boven in het balbezit. Zowel Barcelona (69%) als Valencia (64%) steken er met kop en schouders bovenuit op gebied van balbezit, maar ook Porto doet het uitstekend met 61%. Racing Genk doet het heel wat minder goed met amper 39%. Opmerkelijk is dat AC Milan nauwelijks aan de bal komt met 31%, maar toch al vier punten wist te sprokkelen.

Fouten  

Bayern Leverkusen beging momenteel de meeste fouten met Stefan Kiessling op kop. Ook Racing Genk had heel wat fouten nodig om de tegenstanders af te stoppen met een gemiddelde van 18 overtredingen per wedstrijd. De topclubs zoals Manchester United, Real Madrid, Inter, Barcelona en Ajax hadden nauwelijks fouten nodig.

De dribbelwonders zoals Ribery, Messi, Gaitan en ook onze landgenoot Eden Hazard kregen het al hard te verduren tijdens de eerste twee wedstrijden. Marseille en Shakhtar Donetsk gingen iets te fel van start met twee rode kaarten in twee wedstrijden. Enkel Ajax is de enige club die nog geen enkele rode én gele kaarten kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties