Reactie Kompany: "Volgende campagne is er niemand sterker dan ons"

Kompany: "Volgende campagne is er niemand sterker dan ons"
Foto: © SC

De Rode Duivels moeten nogmaals verstek geven voor een groot toernooi. De vijfde keer op rij en aan kapitein Vincent Kompany doet zoiets pijn. Met een strijdershart blikt hij echter al vooruit naar de WK-kwalificatiecampagne.

Johan Walckiers in Düsseldorf

Kompany zag zijn ploeg een hele goede openingsfase spelen. "Het eerste halfuur was quasi perfect", aldus Vince. "We zetten druk op de Duitse spelers en kregen bijna elke keer de bal terug. Na het eerste doelpunt - wat trouwens fantastisch was - wisten we dat het moeilijker ging worden omdat wij in het offensief moesten en dus meer ruimte moesten weggeven."

Toch was Kompany niet te groot om toe te geven dat Duitsland een fantastische ploeg is. "Als je die twee andere doelpunten ziet en dan vooral het derde moet je daar toch bewondering voor hebben. Met drie passes zijn ze heel snel vooraan. Maar niet enkel de snelheid, maar ook de kwaliteit van de actie was mooi. Het was geen individuele actie, maar de ploeg die iets samen opbouwt."

"Sterker dan Turkije, maar resultaten geven me ongelijk"

Duitsland was indrukwekkend, maar de volgende campagne is het pas echt van moeten. Het WK missen zou quasi het verlies van een gouden generatie betekenen. "De tegenstanders van vandaag zijn mensen die finales en halve finales spelen. Wij zijn er bijna, maar er ontbreekt nog iets. Veel van deze jongens hebben echter nog tien jaar te gaan bij de nationale ploeg."

"Maar het is wel de eerste keer dat ik kan zeggen: in de volgende campagne gaat er niemand sterker zijn dan wij. Er zal geen tegenstander van het kaliber Duitsland bijzitten, maar wel drie à vier van het niveau van Turkije. En wij zijn sterker dan Turkije, al geven de uitslagen me ongelijk", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties