Interview Francky Vandendriessche: “Bailleul was schitterende jongen”

Jim Bogaert
| 2 reacties
Francky Vandendriessche: “Bailleul was schitterende jongen”
Foto: © SC

In de schaduw van het Guldensporenstadion maakt Francky Vandendriessche dezer dagen keepers beter. Met Bergen sloot hij deze zomer een succesvol tweejarig hoofdstuk af. Hij zag er Perbet ontploffen, maar zal er Bailleul morgen niet terugzien, wanneer hij er met Kortrijk op bezoek gaat.

"Ik ben dinsdag nog naar Juliens (Bailleul, red.) begrafenis geweest en heb daar een groep in shock aangetroffen. Julien was een schitterende jongen, qua spelstijl een beetje gelijkend op onze hulptrainer Vanderhaeghe. Altijd voorop in de strijd gaan, de mouwen opstropen... Niet de typische verfijnde voetballer, maar een echte karakterspeler."

"Die jongen had op 24 april nog zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Bergen. Dan spelen we op negen mei de eerste wedstrijd van de eindronde tegen Waasland-Beveren. Geert (Broeckaert, red.) of ik riepen Julien dat hij zich mocht opwarmen, maar twee minuten later stond hij al weer bij de bank. Hij zei ons dat het niet ging, dat hij wilde zitten. We vroegen ons af wat er gebeurde", blikt een aangeslagen Vandendriessche terug. "Dan volgen er onderzoeken en vier maanden later is hij niet meer bij ons. Als je dat meemaakt, dan is voetbal even niet meer belangrijk."

Perbet
"Het wordt dus een speciale match morgen", geeft Vandendriessche toe. "Ik heb in Bergen tenslotte mijn steentje bijgedragen tot de promotie naar eerste klasse, waar Bergen trouwens ook thuishoort. Toen ik er twee jaar geleden toekwam, wist iedereen wat het doel was. Ik drong onmiddellijk aan op de komst van Perbet. Ik kende hem al tien jaar en heb hem altijd overal weten scoren. Als we naar eerste wilden, moesten we iemand als hem halen."

En daar kreeg Bergen geen spijt van. "Het heeft me een enorme voldoening gegeven dat hij het maakte bij Bergen. Ik trainde bij Moeskroen met spelers als Jestrovic en Pieroni, maar Perbet schat ik minstens even hoog in. Hij beweegt voortdurend, waardoor je er heel moeilijk op kunt verdedigen. Van januari tot einde vorig seizoen scoorde hij 22 goals en dit seizoen trekt hij die lijn gewoon door. Van januari tot nu zit hij al aan 32. Dat is echt fenomenaal en zegt genoeg."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties