Vermaelen: "Nooit last gehad van achillespees"

Vermaelen: "Nooit last gehad van achillespees"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen weerlegt de geruchten dat hij een terugslag in zijn herstel zou hebben. De Arsenal-verdediger werd geopereerd aan een geïrriteerde plantaris. “Er zit progressie in.”

“De plantaris is een pees die vanaf de hiel omhoog loopt richting de knie. Het is een nutteloze pees, maar kan wel irritatie geven. Uit voorzorg hebben we de pees eruit laten halen, zodat ik er later in het seizoen niet meer last van zou krijgen”, laat Thomas Vermaelen weten op de website van SEG.

"Het ergert me wel om altijd maar te lezen dat ik een achillespeesblessure heb. Dat is wat makkelijk geschreven. Dat lijkt heel erg en is niet goed. Maar ik heb nooit last van mijn achillespees gehad. Integendeel, mijn achillespees is altijd in perfecte staat geweest.”

"Een ander puntje: Arsène Wenger vertelde laatst dat ik iets later dan gepland terug zou komen en dan lees ik meteen dat ik een terugslag had. Dat laatste is niet zo, want er zit progressie in. Ik ben begin september geopereerd en normaal gesproken staat er zes weken voor het herstel. Maar precies weten doe je dat natuurlijk nooit."

"Operatie zorgt altijd voor stijfheid en vocht"
"Het gaat met de dag beter en beter. Een operatie zorgt altijd voor wat stijfheid en vocht. Nu is het een kwestie van opbouwen. Kijken wat de reacties zijn op telkens weer extra prikkels. Sinds vorige week ben ik weer buiten aan het rennen. Ik ben er een paar weken uit geweest en ben nu met de conditietrainer aan het trainen. Ik heb nu vooral loopwerk gedaan, versnellingen ook."

Vermaelen verwacht nu sneller terug op het veld te staan dan vorig seizoen. "Vorig jaar had ik het moeilijker omdat we niet precies wisten wat het was. Ik ben er een jaar uitgeweest en dat was wel moeilijk. Nu weet ik van tevoren hoe lang het ongeveer duurt."

"Natuurlijk wil je altijd spelen, maar ik weet in ieder geval wanneer ik weer zou kunnen spelen. Ik hoef me niet druk te maken, er zijn ergere dingen. Het seizoen is pas net begonnen en er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen. Daar richt ik me op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties