Interview Daerden: "Punten belangrijker dan mooi voetbal"

Melissa Maes
| 7 reacties
Daerden: "Punten belangrijker dan mooi voetbal"
Foto: © SC

Sint-Truiden won afgelopen zaterdag met 0-2 op het veld van Lierse. Koen Daerden liet aan onze redactie weten dat hij hoopt dat STVV nu een betere reeks kan neerzetten, te beginnen met het bekerduel tegen KV Kortrijk.

Sint-Truiden hield voor het eerst dit seizoen de nul en dat leverde meteen ook de eerste overwinning op.

“We hebben er lang op moeten wachten. Maar zoals je zegt, die nul houden resulteert meteen in een overwinning. Die drie punten zijn heel belangrijk voor ons. Hopelijk kunnen we nu die lijn doortrekken.”

Is het niet opmerkelijk dat jullie eerste overwinning niet op het kunstgrasveld van Stayen is?

“Dat heeft er volgens mij niets mee te maken. We hebben het zaterdag tegen Lierse wat anders aangepakt. Het voetbal dat we brachten was niet altijd mooi, maar nu zijn de punten belangrijker.”

“De spelers zijn het kunstgras al gewend. Ook onze trainingen gaan nu allemaal door op kunstgras, want iedere keer die omschakeling met gewoon gras was te moeilijk. Onze lichamen hebben zich helemaal aangepast aan de manier waarop we moeten spelen op het kunstgras, eigenlijk zouden de tegenstanders het lastiger moeten hebben.

Maar dat is niet het geval.

“Het kan pas een troef zijn als we er zelf perfect op spelen. Hopelijk lukt ons dat zaterdag tegen Standard. Vijf punten na elf wedstrijden, we moeten de lijn van afgelopen weekend echt wel doortrekken.”

Woensdag staat het bekerduel in en tegen KV Kortrijk op het programma. Wat verwacht je van die wedstrijd?

“We hebben net als Kortrijk een goed weekend achter de rug. In tegenstelling tot wat sommigen denken is dat bekerduel voor ons wel belangrijk. Ik heb al veel bekerwedstrijden gespeeld en die zijn altijd speciaal, want alles kan gebeuren.”

“Het zal zeker niet makkelijk worden, want Kortrijk is in eigen huis favoriet. Zij zullen ook niets liever willen dan de volgende ronde bereiken. Ze zijn goed bezig in de competitie, maar ook wij zitten nu goed in ons vel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties