Gonzague Vandooren kent zijn aandoening

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Gonzague Vandooren kent zijn aandoening
Foto: © SC

Gonzague Vandooren (foto) kent zijn hartprobleem. Na 26 minuten voetballen moest hij zaterdag bij Lierse naar de kant in de zespuntenwedstrijd tegen Sint-Truiden VV.

In de krant LDH doet Gonzague Vandooren zijn probleem uit de doeken. "Ik heb last van tachycardie. Dan gaat mijn hart plots veel sneller slaan en ik heb dan vijf minuten nodig om weer te herstellen, maar uiteraard is dat tijdens een wedstrijd niet mogelijk. Daarom heb ik me laten vervangen", aldus Vandooren die Lierse nooit op de hoogte stelde van het probleem.

"Het is zeven jaar geleden toen ik er voor de eerste keer last van had, toen bij Standard. Ik heb met toen heel grondig laten onderzoeken, maar de cardiologen stelden dat ik mocht blijven voetballen. Een oorzaak van het probleem ken ik niet. Ze zeggen dat het met stress te maken heeft. Nu, ik leef en voetbal er nu ook al lang mee", gaat Vandooren verder.

Vandooren komt morgen niet in actie voor de Belgische beker tegen Genk, maar dat heeft niets te maken met zijn hart. "Ik heb last van mijn dij en wil vooral de wedstrijd tegen Anderlecht komend weekend halen", besluit de verdediger.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties