Analyse Hyland helpt Been bij puzzelwerk

Fabian Morren
| 8 reacties
Hyland helpt Been bij puzzelwerk
Foto: © SC

Het is bijna onwerkelijk hoeveel Genk dit seizoen al heeft moeten sleutelen. Vooral in het centrum van de verdediging waren de zorgen zelden groter als de voorbije weken. Puzzelen, puzzelen en blijven puzzelen... tot de puzzelstukjes in elkaar vallen of iemand weer fit is.

Mario Been had zich het wellicht anders voorgesteld bij zijn komst naar Genk. Aan het transferbeleid kon hij niets meer veranderen. Met Masüero, Sarr en Grimi werden nog drie defensieve versterkingen gehaald om het vertrek van Matoukou en de zware blessure van Joneleit op te vangen.

"Ik had nog nooit als centrale verdediger gespeeld"
Daniel Tözser na Genk - Anderlecht

Probleem: Masuero en Grimi waren al meteen geblesseerd en Sarr nog lang niet wedstrijdfit. Simaeys en Nadson moesten het in tussentijd oplossen. Dat lukte vrij aardig. Simaeys begon zich zelfs op te werken tot een sterkhouder, maar net op dat moment sloeg het noolot toe. In korte tijd vielen beide verdedigers uit. In Leverkusen raakte Nadson als eerste geblesseerd. Hyland werd noodgedwongen als centrumverdediger uitgespeeld.

Been toverde echter nog meer konijnen uit zijn hoge hoed. Zo dropte hij tegen Anderlecht tot ieders verbazing Daniel Tözser in de defensie. "Het was de eerste keer in mijn leven dat ik daar speelde", zei de Hongaar. Tözser deed het niet onaardig en mocht blijven staan van Been.

"In de jeugd speelde ik nog centraal achteraan"
Khaleem Hyland

Ook aanwinst Abel Masüero kreeg zijn kans, zowel in Lokeren als tegen Chelsea. Vooral in die laatste wedstrijd viel de Argentijn volledig door de mand. Been haalde hem tijdens de rust al naar de kant en greep terug naar zijn eerdere oplossing in Leverkusen: Hyland in het hart van de verdediging. De speler uit Trinidad en Tobago kreeg een voldoende en hield ook zaterdag goed stand. "Het was al het zesde duo in het centrum", verwijst Been naar zijn twee centrale verdedigers. "Nadson en Hyland deden het heel goed tegen Bergen."

Hyland heeft dan ook al wat ervaring als verdediger. "In de jeugd speelde ik nog centraal achteraan", vertelt hij. "Het komt er op die plaats vooral op aan goed te communiceren en het kopje te gebruiken. Je moet als verdediger gedurende 95 minuten 120% geconcentreerd blijven."

Morgen kan u op deze website een uitgebreid interview met Hyland lezen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties