Kouyate: "Moeilijkste wedstrijden tegen kleine clubs"

Kouyate: "Moeilijkste wedstrijden tegen kleine clubs"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate was woensdag niet van de partij tijdens de blamage die Anderlecht opliep tegen Rupel Boom. Maar de Senegalese verdediger bevestigt wel dat de beker uitschakeling een zware klap was die zo vlug mogelijk moet uitgewist worden.

Het gevoel dat bij iedereen overheerste, was immers ontgoocheling. Ook bij de jongens die niet in de selectie zaten. "We zijn een groep en dus doet elk verlies pijn aan iedereen. Of je nu op het veld staat of niet, dat maakt geen verschil", aldus Kouyate. "Afgelopen nacht heb ik niet kunnen slapen omdat het echt voelt alsof ik mee op het terrein had gestaan."

Maar hoe kon dit nu gebeuren? "Het is voetbal, geen exacte wetenschap. Er kan vanalles gebeuren, zelfs tegen een derdeklasser en zeker in de Beker. We mogen geen excuses inroepen, ook de blessure van Vargas niet."

Toch maakte het uitvallen van de Venezolaan veel indruk in de paars-witte kleedkamer. "De bekeruitschakeling is erg, maar de blessure van Vargas heeft ons nog veel meer aangegrepen. Hem daar zo zien liggen toen hij naar het ziekenhuis moest vertrekken, ik had echt de tranen in mijn ogen. Hij heeft zo hard gewerkt om terug op niveau te komen."

"En dan begint hij voor de eerste keer opnieuw aan een match en raakt hij opnieuw zwaar geblesseerd … Ik herinner me nog toen ik zelf out was, maar bij mij ging het over twee keer drie weken, dus zes in totaal, dat maakte mij al gek. Bij hem gaat het opnieuw over maanden..."

Toch zal er dit weekend gevoetbald moeten worden. En het Anderlechtse publiek kennende, wordt er een klinkende zege verwacht tegen Lierse. "Het wordt niet makkelijk. Zij hebben niets te verliezen. Van onderschatting zal geen sprake zijn. We beseffen heel goed dat onze moeilijkste wedstrijden die tegen de kleine clubs zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties