Reactie Ref Boucaut over hands Nfor: "Beelden spreken voor zich"

Fabian Morren
| 30 reacties
Ref Boucaut over hands Nfor: "Beelden spreken voor zich"
Foto: © SC

Vooral aan de doelpunten van Kortrijk hing zaterdag een geurtje in de Cristal Arena. Scheidsrechter Alexander Boucaut en Ernest Nfor eisten daarin een absolute hoofdrol op.

Fabian Morren in Genk

De cruciale fases op een rij:

46' Jelle Vossen scoort maar er heerst veel verwarring rond de goal. Terwijl de lijnrechter vlagt voor buitenspel scoort Vossen maar ref Boucaut keurt de goal toch goed. De Mets legde de bal immers terug op zijn eigen doelman en Vossen stond in de baan van de bal.

Boucaut: "De Bruyne had de bal in de voet. Hij had vier of vijf verdedigers van Kortrijk rond hem. Uiteindelijk verloor hij de bal, maar het leer wordt geraakt door een speler van Kortrijk. De grensrechter vlagde bij het doelpunt van Vossen, maar ik zei meteen nee. Dit is absoluut een geldig doelpunt."
 

56' Kortrijk komt op gelijke hoogte maar hier gaat de ref in de fout. Monrose zet voor tot bij Nfor die de bal met de arm in doel werkt.

Boucaut: "Ik zie de bal vertrekken en nadien zie ik hem in het net ligggen. Wat er tussenin gebeurd is, is voor mij een mysterie. Mijn eerste assistent stond goed geplaatst. Ik twijfelde, maar was helemaal niet zeker. Ik vroeg meteen of Nfor de bal met de arm of de hand had geraakt. Mijn assistent zei van niet. De beelden spreken echter voor zich."

Nfor: "Ik raak de bal een beetje met mijn hand. De ref beslist echter en hij heeft het doelpunt goedgekeurd."

66' Kortrijk komt op voorsprong en opnieuw is het een goal met een reukje aan. Monrose gaat in duel met Vanden Borre, die op zijn beurt neergaat. De ref fluit niet en zo belandt de bal bij Oussalah die vanuit een scherpe hoek voorbij Köteles trapt.

Boucaut: "Het was een beetje fifty-fifty, maar voor mij was het geen overtreding van Nfor op Vanden Borre. Het was een gewoon duel en dus wat mij betreft een geldig doelpunt. Hier heeft Genk geen reden tot klagen."

Nfor: "Het was geen overtreding. Ik raak Vanden Borre niet echt in dat duel. Er was dus zeker niets mis met het doelpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties