Interview Daum: "Club terug naar Europese top loodsen"

Tomas Taecke
| 237 reacties
Daum: "Club terug naar Europese top loodsen"
Foto: © SC

Christoph Daum werd deze middag voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van blauw-zwart. De ambitieuze Duitser kijkt uit naar de samenwerking en wil van Club Brugge opnieuw de Europese topclub maken die hij altijd heeft gekend.

Tomas Taecke in Brugge

"Ik ben verheugd over de samenwerking", stak Christoph Daum op de persconferentie van wal. "Wat deze club betreft, herinner ik mij vooral de Europese gloriejaren in de periode van Ernst Happel. Ook de uitschakeling van Dortmund ligt nog vers in mijn geheugen".

"Zondag maakte ik voor het eerst kennis met de revolutionaire ideeën van deze club. Ik werkte nooit eerder met linietrainers maar kijk er enorm naar uit", aldus Daum over zijn assistenten.

"De ambities en visie van de voorzitter stroken perfect met mijn aspiraties. In die zin wordt het een zinvolle samenwerking waarvan ik overtuigd ben dat het vonken zal geven", is de gewezen Frankfurt-coach zelfzeker.

Geen stap terug
"Ik kom hier terecht bij een club met een enorm potentieel. Mijn doel is om Club Brugge terug naar de Europese top te loodsen", vervolgt de coach die meer dan 900 duels als trainer op zijn palmares heeft. "Natuurlijk moeten we ons eerst in België bewijzen. Dit seizoen moeten we trachten beter te doen dan in de vorige competitie".

Christoph Daum ziet zijn avontuur in de Belgische competitie niet als een stap terug: "Veel collega's hebben mij gefeliciteerd met deze overgang. De Belgische competitie is natuurlijk niet de Premier League, maar ook hier loopt er heel wat talent rond. Elk seizoen zag ik wel een vijftal wedstrijden uit de Jupiler Pro League en telkens opnieuw was ik positief verrast".

Drugs
Op de drugsverhalen wil Daum niet ingaan, maar over zijn gezondheid geeft hij de aanwezige pers wel een goede raad mee. "Ik kan jullie enkel aanraden preventief te zijn en alles op te volgen wat betreft gezondheid. Plots stelde men mijn huidziekte vast, gelukkig kon alles op tijd behandeld worden. Nu ben ik gezond, al moet ik alles wel nauwgezet laten opvolgen. Maar nogmaals, wees preventief. Gezondheid is pas een onderwerp wanneer je ermee geconfronteerd wordt", aldus Christoph Daum.

Daum laat naar verluidt niet altijd het achterste van zijn tong zien, maar bovenstaande bewijst dat de man allesbehalve harteloos is. "We kunnen veel praten maar ik ben voornamelijk binnengehaald om op het trainingsveld te presteren en resultaten te boeken. Ik probeer altijd minder te beloven dan dat ik uiteindelijk waarmaak. Ik garandeer dat ik echt alles in het werk zal stellen om deze club opnieuw stabieler te maken", aldus Club Brugge-coach Christoph Daum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties