België verrast Engelse beloften met Britse vlag

Anthony Van der Planken
| 5 reacties
België verrast Engelse beloften met Britse vlag
Foto: © SC

De Belgische beloften trakteerden Engeland gisteren op een onaangename verrassing. Toen de Engelsen zich voor de wedstrijd opmaakten voor het zingen van hun volkslied, werd plots een Britse vlag bovengehaald.

Een merkwaardig beeld gisteren tijdens de volksliederen van Engeland en België vlak voor de aftrap van de onderlinge EK-kwalificatiewedstrijd. Gewoontegetrouw kwamen vier jonge mascottes met een vlag van beide ploegen op het veld. De mascottes hadden echter niet de Engelse, maar de Britse vlag (de zogenaamde "Union Jack") bij. Nochtans is er geen Britse nationale ploeg. Omwille van een historische uitzondering heeft het Verenigd Koninkrijk vier teams: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

De blunder komt bovendien op een vervelend moment. In het Verenigd Koninkrijk woedt er immers een hevige discussie over welk team komende zomer het land moet vertegenwoordigen op het Olympisch voetbaltoernooi tijdens de Spelen in Londen. In Engeland wordt gepleit voor één Brits team, met spelers uit de vier Britse voetbalnaties. In Wales, Schotland en Noord-Ierland ziet men dat echter niet zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties