Koster: "Vond ontslag nogal kort door de bocht"

Koster: "Vond ontslag nogal kort door de bocht"
Foto: © SC

Adrie Koster was dinsdagavond te gast bij Reyers Laat. De ex- coach van Club Brugge gaf er voor de eerste keer (iets) meer uitleg na zijn gedwongen vertrek. "Club Brugge heeft emotioneel gereageerd", aldus Koster.

Koster had reeds bij het begin van het seizoen zijn bedenkingen en had dat ook gezegd aan het Brugse bestuur. "We wisten dat de kern in de breedte vrij licht ging uitvallen", aldus de Zeeuw. "We gingen tijdens de winterstop kijken wat er nog kon. Op die basis zijn we vertrokken."

Club had dit seizoen de nodige problemen om een voorsprong vast te houden, wat ook een reden voor zijn ontslag was. Spelers als Vazquez beklaagden zich over de moeite die ze onder Koster hadden om een partij te controleren. Hij benadrukte immers steeds dat er moest vooruit gespeeld worden. "Dat is waar", zei Koster in het programma. "Ik wou altijd van onze eigen sterkte uitgaan omdat ik vond dat we daarin het beste waren."

Eind vorig seizoen stond de Nederlander al ter discussie maar mocht dan na de publieke steun van de supporters aanblijven. Hij zag wel enkele spelers vertrekken die hij wou houden, zoals Karel Geraerts. "Ik heb daar geen probleem van gemaakt. Ik wou Karel inderdaad graag houden, maar het bestuur heeft zijn redenen gegeven waarom dat niet kon. Daar moest ik me bij neerleggen. Let wel, op dat moment wist ik zelf nog niet of ik mocht blijven."

De wedstrijd die hem uiteindelijk de das omdeed, kwam er tegen Racing Genk. Een wedstrijd die met 5-4 verloren werd. "Ik weet niet of het echt doordacht was op dat moment", vindt Koster. "Ik vind het heel kort door de bocht. De emotie na de wedstrijd heeft zeker meegespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties