Reactie Badibanga: "Spelen of uitgeleend worden"

Badibanga: "Spelen of uitgeleend worden"
Foto: © SC

Ziguy Badibanga mocht voor het eerst aan een wedstrijd beginnen dit seizoen in de competitie. Hij wisselde een goede eerste helft met een minder goede tweede af. De jonge winger wil nu zijn kans grijpen... of vertrekken.

Johan Walckiers in Anderlecht

Badibanga blesseerde zich eind vorig seizoen aan de ligamenten van de enkel. "Ze hadden me gezegd dat het tijd ging kosten, maar ik had niet gedacht dat hij zo moeilijk en pijnlijk zou zijn. Ik heb echt op mijn tanden moeten bijten. Ik had gelukkig wel steun van mijn familie."

Vorige zomer stond Ziguy op het punt Anderlecht te verlaten. Net zoals zijn broer Alexandre, had hij naar Nederland kunnen trekken. "Ik kon uitgeleend worden aan De Graafschap. Dat ik niet gegaan ben? Het was mijn beslissing en niet die van iemand anders. En ik beklaag me het niet. Zeker niet nu ik weer mijn kans krijg."

"Ik ben op een leeftijd gekomen waarop ik moet spelen op regelmatige basis. Tijdens de winterstop zal ik een bilan opmaken. Als ik niet tevreden ben, zou ik wel willen uitgeleend worden in januari. Bij een club waar ik nog kan groeien om dan terug te komen en hier titularis te worden. Maar als ik genoeg speeltijd krijg, is er natuurlijk geen enkele reden om te vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties