Groep H: Barça pakt groepswinst na spektakelstuk in San Siro

Tomas Taecke
| 47 reacties

Barcelona is andermaal groepswinnaar geworden na een 2-3-uitzege bij Milan. De thuisploeg maakte tot tweemaal toe gelijk maar moest uiteindelijk toch buigen voor de titelverdediger.

Op het kwartier kwam Barça dankzij een own-goal op voorsprong. Van Bommel kon de Catalaanse voorzet niet ontzetten en schoof de bal voorbij zijn eigen doelman. Milan toonde mentale veerkracht en kwam snel op gelijke hoogte: Zlatan Ibrahimovic scoorde op aangeven van Seedorf de gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg.

Toch ging Barcelona met een voorsprong de rust in. De bezoekers versierden een strafschop, Messi faalde niet (1-2). Na de pauze bracht Milan de bordjes voor een tweede keer in evenwicht. Kevin-Prince Boateng nam de bal prachtig mee achter het steunbeen en besloot vervolgens in de rechterbenedenhoek (2-2).

De vreugde was van korte duur. Bij de eerste goede tegenprik plaatste Xavi zijn ploeg een derde keer op voorsprong.

In de marge verliet Nesta in de 60ste minuut het veld met een hamstringblessure. De Italiaan zal naar alle waarschijnlijkheid enkele weken buiten strijd zijn. Barça is na deze uitzege groepswinnaar. De Catalanen tellen 13 punten, Milan telt er slechts acht maar is samen met de Spanjaarden geplaatst voor de volgende ronde.