"Mourinho is niet de opvolger van Guardiola"

Sam Soetaers
| 25 reacties
"Mourinho is niet de opvolger van Guardiola"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Cruijff heeft zich een zeldzame keer positief uitgelaten over Jose Mourinho. De Nederlander is zeer te spreken over de manier waarop de coach van Real Madrid gereageerd heeft op de ziekte van Tito Vilanova, de assistent-trainer van Barcelona, bij wie onlangs een hersentumor is verwijderd.

“Ik ben over het algemeen niet te spreken over het gedrag van Mourinho, maar heb respect voor de manier waarop hij Vilanova een hart onder de riem heeft gestoken”, sprak Cruijff in de Spaanse media. “Mourinho heeft ondanks dat hij alles doet om te winnen laten zien de tegenstander te respecteren.”

Begin dit seizoen waren Vilanova en Mourinho nog de hoofdrolspelers in een opstootje. De assistent werd in het tweede Spaanse Super Cup-duel met Real Madrid door de Portugese coach in zijn oog geprikt. Het leverde Mourinho twee dagen schorsing op en Vilanova werd één match geschorst.

Overigens beweert Cruijff dat hij weet wie de opvolger van Guardiola gaat worden bij Barcelona. “Maar uit respect voor mijn vrienden ga ik geen namen noemen. Ik kan je wel al zeggen dat het Mourinho niet gaat zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties