Analyse Ruim 350 doelpunten in de heenronde

Melissa Maes
| 2 reacties
Ruim 350 doelpunten in de heenronde
Foto: © SC

De heenronde van de reguliere competitie is afgewerkt. Onze redactie analyseerde de eerste vijftien speeldagen en kwam tot enkele bijzondere conclusies. Zo werd 356 keer de weg naar het doel gevonden.

Jérémy Perbet (Bergen) is topscorer met dertien doelpunten. Reza Ghoochannejhad (Sint-Truiden) volgt op de tweede plek met tien goals. De derde plaats is voor Bernd Thijs (AA Gent) die acht keer de bal tussen de palen wist te werken.

Perbet opende de score in en tegen Anderlecht. De promovendus speelde 2-2-gelijk. De topscorer was toch ontgoocheld met die eindstand. “We stonden 0-2 voor tegen tien man. Normaal moet je dan winnen. Zoiets mag je niet meer weggeven.”

Reza wist in de knotsgekke wedstrijd tegen AA Gent twee keer te scoren, maar STVV verloor alsnog met 3-4. De aanvaller kan momenteel rekenen op binnen- en buitenlandse interesse, maar dat doet hem voorlopig niets. “Het bevalt me hier prima in Sint-Truiden.”

Thijs heeft al acht doelpunten achter zijn naam staan. De strafschop in het filmpje is tegen Lokeren eind vorige maand. “Ik bleef gefocust. Ik denk dat er maar weinig keepers die penalty konden stoppen." AA Gent won de derby met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties