Interview Vleminckx: "Probeer mij beter te gedragen op het veld"

Tomas Taecke
| 20 reacties
Vleminckx: "Probeer mij beter te gedragen op het veld"
Foto: © SC

Twee dagen nadat hij Club Brugge van de winnende goal op het Lisp voorzag, staat Bjorn Vleminckx de verzamelde pers te woord in het Jan Breydelstadion. De bonkige spits wil een moeilijke periode achter zich laten en let daarbij sterk op zijn gedrag op het speelveld.

Bjorn Vleminckx stond zaterdag op de goeie plek om Club Brugge voorbij Lierse te koppen. Het doelpunt volstond om de drie punten te pakken en krikt ondertussen ook het vertrouwen van de Oost-Vlaming verder op. Onze redactie was erbij toen Vleminckx maandag tekst en uitleg gaf bij de huidige gang van zaken.

Over zijn winning goal: "Scoren is altijd leuk voor een spits, zeker als je doelpunt wedstrijdbepalend is. Het geeft ook een boost van vertrouwen. Toch is het belangrijker om sterk te spelen. Tegen Lierse was ik altijd aanspeelbaar, leed ik weinig balverlies. Vertrouwen tank je door een mengeling van factoren. Wedstrijden winnen is op zich al ontzettend belangrijk".

Over de moeizame start: "Ergens had ik het wel moeilijk met het feit dat de doelpunten voorlopig wat uitbleven. Ik was niet bepalend en won ook te weinig duels. Het kon allemaal veel beter. Met de komst van Daum heb ik extra mijn best gedaan en uiteindelijk opnieuw een kans gekregen".

"Hoop dat de trainer het vertrouwen in mij behoudt"

Over Christoph Daum: "Het is anders dan met Koster. We werken nu drie weken onder Daum en ik kan me geen enkel minpunt voor de geest halen. Toen ik onder de nieuwe coach meteen naar de bank vloog, had ik wel wat twijfels. Op training heb ik mij bijgevolg voor 200% ingezet in de hoop de trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten. Dat heeft een basisplaats opgeleverd waarbij ik heb laten zien dat ik het kan en er sta wanneer het nodig is. Nu hoop ik dat de trainer het vertrouwen behoudt in mij".

Over de strenge aanpak: "Eigenlijk heb ik altijd wel strenge trainers gehad. Of ik dat nodig heb? Onder Koster heb ik ook goede matchen gespeeld. Ik ben al wat ouder, die ijzeren hand heb ik niet altijd nodig. Toch is het niet slecht dat een coach zoals Daum vaak de rust zelve is maar op andere momenten eens stevig met de vuist op tafel slaat".

Over Joseph Akpala: "Joseph is mijn voornaamste concurrent, maar op de eerste plaats een collega. Als de één een doelpunt scoort, komt de ander hem spontaan feliciteren. We wensen elkaar altijd succes, wie er ook aan de aftrap komt".

Over zijn karakter: "Het klopt dat ik vaak wat mokkend over de grasmat loop. Ik verlies niet graag en durf wel eens lastig doen tegen ploegmakkers of scheidsrechters. Dat heeft enkel en alleen te maken met het feit dat ik de matchen wil winnen en mij daar ook volledig voor inzet. De mensen denken dat je slechtgezind bent of dat ik slecht in mijn vel zit, maar dat is niet zo. Niemand ziet wat er in de kleedkamers gebeurt. Na de match ben ik altijd dezelfde vriendelijke gast die met iedereen goed kan opschieten. De laatste matchen probeer ik daar wel op te letten. Tegen Cercle en Lierse heb ik mij vrijwel niet misdragen en misschien helpt dat ook wel mijn spel vooruit".

"Joseph en ik wensen elkaar altijd succes"

Over zijn populariteit: "Vaak gedraag ik mij ook als een boefje om de tegenstrever uit zijn lood te slaan. Dat hoort er allemaal bij, ik geef altijd alles om drie punten te pakken. Dat is misschien de aanleiding voor de fluitconcerten waarop ik overal getrakteerd wordt, zoals in Lierse of in Beerschot. Zoals jullie aangeven ben ik een vriendelijke kerel die niemand voor de borst wil stoten. Als je na de wedstrijd buitenkomt en een rij kinderen ziet staan loop ik die ook niet snel voorbij. Die honderd meter naar de auto duurt soms een halfuur, maar je maakt er wel een hoop kinderen gelukkig door, ook al heb je die wedstrijd slecht of helemaal niet gespeeld".

Over de nieuwe spelstijl: "Op dit moment is tegendoelpunten vermijden het belangrijkste. Aanvallend voetbal is leuk voor de fans maar dan krijg je er tegen pakweg Racing Genk plots zes om de oren. Nu is het allemaal iets minder swingend, maar slikken we wel geen tegengoals. In deze fase heiligt het doel de middelen en staan de drie punten boven alles".

"Al mijn goals heb ik gescoord op assist van Dirar"

Over Nabil Dirar: "In het nieuwe systeem heeft Nabil meer opdrachten en moet hij ook veel dieper inzakken. De laatste matchen tonen wel aan dat het loont, bovendien scoort hij een fantastische winning goal tegen Cercle. Het is geen toeval dat ik vier keer scoorde op voorzet van Dirar. Meunier staat als rechtsvoetige op links; hij zal vaker naar binnen komen en zelf op doel trappen. Maar de samenwerking met Nabil loopt gesmeerd. Van zodra ik oogcontact heb met hem weet ik wat hij zal doen. In de toekomst zal die prima verstandhouding nog veel meer tot uiting komen".

Over Maribor: "De omstandigheden zullen allesbehalve zijn. Door de vriestemperaturen zal de grasmat niet ideaal zijn, hoewel we ook op een hard veld onze kwaliteiten moeten kunnen tonen. De thuismatch zag ik vanop de tribune: het was niet denderend maar we wonnen makkelijk met 2-0. We moeten de wedstrijd vroeg kunnen openbreken. Maribor zal voor een punt spelen, onze overwinning in Braga bewijst dat alles mogelijk is en we best op onze hoede zijn. Maribor is geen slechte ploeg, maar kwalitatief zijn wij stukken beter".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties