PSG antwoordt met driepunter

Tomas Taecke

PSG heeft zich goed herpakt na twee opeenvolgende nederlagen. De hoofdstedelingen wonnen met 3-2 van Auxerre en naderen zo tot op drie punten van leider Montpellier.

Na nederlagen tegen Nancy en Marseille kon het ambitieuze PSG een thuisoverwinning goed gebruiken. De Parijzenaars begonnen slap maar slaagden er na de rust wel in de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Jallet verloste de titelfavoriet in het begin van de tweede helft met een knappe openingsgoal. Even snel bracht Oliech de bordjes opnieuw in evenwicht. Een kwartier voor affluiten bracht Menez PSG voor een tweede keer op voorsprong, even later zette Néné de 3-1 vanop de stip op het bord.

Dudka zorgde in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer maar verder dan de 3-2 kwam Auxerre niet meer. PSG is nog steeds tweede in de stand nadat ook leider Montpellier zaterdag met 4-0 won van Lorient.

Bordeaux pakt thuis 6 op 6

Na hevig protest van de eigen supporters heeft Bordeaux zich de voorbije twee wedstrijden wat herpakt. De kwakkelende formatie uit het zuiden nam vandaag afstand van Nancy (2-0). Plasil zorgde in de eerste minuut voor een vroege openingsgoal, Henrique stelde vlak na de rust de zege veilig.