Zondag strijd der traditieclubs: Aalst - Antwerp

Dirk Pieters
| 58 reacties
Zondag strijd der traditieclubs: Aalst - Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagmiddag staat Eendracht Aalst – Antwerp op het programma. Twee clubs met een enorme traditie en schitterende supporters.

De supporters van Aalst kijken al lang uit naar deze clash en ook bij Antwerp is men tevreden dat men nog eens op bezoek kan gaan in Het Pierre Cornelisstadion. Het is al van het seizoen 2004 geleden dat Aalst het nog eens opnam tegen de Great Old. Het verloor op eigen veld met 1-2 na twee doelpunten van Gabriel Persa.  

Beide clubs kenden heel wat hoogdagen in het verleden, maar moeten het momenteel stellen met een plaats in de subtop van de tweede klasse. Eendracht Aalst kende in de jaren negentig nog een opflakkering onder leiding van debuterend trainer Jan Ceulemans, en enkele klassespelers zoals Godwin Okpara en Gilles De Bilde.. In het seizoen 1994/95 bereikte Eendracht de halve finale van de Beker van België, en eindigde het vierde in de competitie, waardoor voor het eerst in de clubgeschiedenis een Europees ticket werd bemachtigd. Het volgende seizoen overleefde men de eerste ronde van de UEFA Cup. Levski Sofia werd uitschakeld, maar Aalst ging eruit tegen Europese topper AS Roma.

De laatste jaren is het meer kommer en kwel bij beide clubs, maar ondanks alles kunnen ze op een enorme achterban rekenen. Het is duidelijk dat de fans hun traditieclub nooit zullen opgeven. Zowel op Antwerp als in Aalst zorgden (zorgen) vooral de supporters mee voor het voortbestaan van de club. Wie er dit weekend aan het langste eind zal trekken valt nog af te wachten.

In het verleden speelden de clubs al zo’n 36 wedstrijden tegen elkaar met enkele ware thrillers en voorhistorische scores. Antwerp won achttien wedstrijden, maar elf keer moest het zich ook gewonnen geven tegen de Ajuinen.

Zo’n twintig jaar geleden won Antwerp op eigen veld van Aalst met 3-0. De eerste speeldag van het seizoen leverde meteen drie punten op voor de oudste club van het land. Ook de terugwedstrijd won Antwerp met 0-3. Onze redactie vond nog enkele beelden terug van de 3-0-overwinning op de Bosuil.

Let vooral op de hilarische, maar vooral gelukte schwalbe bij Eendracht Aalst in de tweede helft.

Zorgen beide clubs ook dit weekend weer voor een mooi spektakel op het veld? Naast het veld zal er heel wat sfeer zijn. Het is duidelijk dat de supporters er alvast helemaal klaar voor.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties