Damman: "Mooi signaal dat Essevee jeugd kans geeft"

Damman: "Mooi signaal dat Essevee jeugd kans geeft"
Foto: © SC

Zulte Waregem doet er alles aan om jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal. Tegen Lokeren zitten er maar liefst vijf jeugdproducten in de kern.

Met Naessens (foto), Vandenbroucke, Pollet, Van Der Haegen en Damman zullen er vijf eigen opleidingsjongeren in de kern zitten. Carlo Damman, die als rechtervleugelspeler en rechtsback al acht seizoenen de jeugdkleuren van SV Zulte Waregem verdedigt, looft deze aanpak. 

"Dat geeft een heel goed gevoel bij de jeugdspelers, de beloften en mezelf", aldus Damman. "Als ik vergelijk met vijf jaar geleden, merk je dat Essevee de jongste twee seizoenen nog forser inzet op eigen jeugd in de A-kern. Naessens en Vandenbroucke tekenden een profcontract. Dat is een mooi signaal. De trainers geloven in onze eigen jeugd, dat voel ik elke dag. Maar ik besef dat ik er keihard zal voor moeten werken. Dat zeggen de trainers me ook vaak. Ik moet bijvoorbeeld nog meer body kweken." 

“Ik proef enkele keer per week van A-elftalvoetbal. Dat is gewoonweg schitterend. Die stap is groot, maar je moet met lef spelen en de kansen grijpen die je krijgt. We krijgen veel tips mee van de A-kernspelers en de trainers. Bijvoorbeeld: assistent Peter Boeve heeft me op de training van vandaag (donderdag, red.) twee keer uitgebreid apart genomen om me te sturen. Dat doet de trainersstaf met alle jongeren. Dat geeft een enorme boost en nog meer motivatie om er keihard tegenaan te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties