Interview Jacobs: "Winnen voor José"

Jacobs: "Winnen voor José"
Foto: © SC

Ariël Jacobs moet vanavond met paars-wit naar KV Mechelen. Een verplaatsing die altijd de nodige aandacht vraagt. En die nog steeds zonder Dieumerci Mbokani zal moeten aangevat worden.

"De situatie van Mbokani is dat hij terug zit in de beginsituatie van voor de eerste revalidatie", aldus Jacobs. "De match tegen Cercle heeft hem echt geen goed gedaan. Ik hoop dat hij klaar geraakt tegen volgende woensdag als we tegen Lokomotiv spelen, maar ik durf het nu nog niet zeggen. Hopelijk kan hij maandag de groepstraining hervatten."

Anderlecht laat punten liggen tegen de kleinere ploegen, dat is de conclusie die er mag getrokken worden na de twee wedstrijden tegen OHL, één tegen Bergen en de bekermatch tegen Rupel Boom. "De twee wedstrijden tegen OHL kan je niet vergelijken", aldus Jacobs. "In de eerste misten we een penalty, kregen we een uitsluiting en misten we net voor rust de 1-1. Dat zijn drie belangrijke elementen. Vorige week konden we onszelf weinig verwijten, vond ik. In moeilijke omstandigheden probeerden we toch te voetballen, maar de goal wou gewoon niet vallen."

De spelers en technische staf werden deze week ook geconfronteerd met het overlijden van José Lago, de KIT-manager. En dat heeft iedereen beroerd. "Voor de buitenwereld zijn dat de mensen waar je geen gezicht kan opplakken. Voor ons en voor de spelers is hij de eerste die je 's morgens ziet en de laatste als je 's avonds vertrekt. Vanavond zullen we zelfs in de truitjes spelen die José vorige week nog heeft bedrukt, ondanks dat hij toen al serieus ziek was. Hij stond er op om dat nog te doen. Ik denk dat de spelers erop gebrand zijn om voor hem te winnen."

Malinwa is een ploeg die na een goede start helemaal wegviel. "Je moet ook kijken wie er allemaal vertrokken is en wie er is bijgekomen. De laatste jaren moesten ze Vleminckx, Ivens, Buyens,... laten vertrekken en dat transfergeld werd niet integraal gebruikt om nieuwe spelers aan te trekken. Dat is één en ze hebben ook af te rekenen gehad met heel wat blessures."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties