Toppers en floppers: speeldag 17

Dirk Pieters
| 35 reacties
Toppers en floppers: speeldag 17
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit weekend viel er weer heel wat te beleven in de eerste klasse. Verrassende overwinningen, mooie doelpunten, pechvogels, ... het overzicht van de toppers en floppers (pechvogels) van deze week.

TOPPERS:

David Destorme: KV Mechelen zorgde vrijdagavond al meteen voor de eerste stunt deze speeldag. Het versloeg Anderlecht met 2-1. David Destorme was de held van de avond met een weergaloos doelpunt en een assist. Afgelopen weken was Destorme er ook telkens dichtbij, maar het wou maar niet lukken. Tegen paars-wit lukte het wel en hoe. Drie gouden punten voor KV Mechelen.

Club Brugge: Als een ploeg zo zou spelen en geen punten zou sprokkelen dan werd ze met de grond gelijk gemaakt. Bij Club Brugge zijn er gelukkig nog wel de resultaten. Twaalf op twaalf en toch amper vier doelpunten scoren. Zelden gezien om vier wedstrijd na elkaar met 1-0 te winnen. Door de vier zeges op rij staat blauw-zwart wel mooi op de tweede plaats op amper twee punten van paars-wit. De coach die blijft winnen heeft altijd gelijk zullen we maar zeggen. Volgende week op Leuven opnieuw 0-1 ?

Rudy: Bergen verloor dit seizoen voor het eerst op eigen veld. Het was Cercle Brugge die voor de stunt wist te zorgen. Het was opnieuw aanvaller Rudy die een hoofdrol speelde op het veld van de Waalse club. Met een doelpunt en een assist zorgde hij ervoor dat Cercle Brugge mooi bovenaan het klassement blijft meedraaien.

FLOPPERS

De pechtvogels van dit seizoen zitten duidelijk in Westerlo. De club blijft op de laatste plaats staan en er lijkt geen verandering in te gaan komen. Afgelopen weekend vielen Deelkens, Owusu en Cardoso allemaal uit in de wedstrijd tegen Kortrijk. Ook Arbitman en Vanaudenaerde zijn nog lange tijd out en zo mist Westerlo de volgende maanden al zeker vijf spelers. Komt het nog goed voor de ploeg van trainer Jan Ceulemans? De oefenmeester begint er stilaan moedeloos van te worden. 'Misschien kunnen we volgend weekend beter forfait geven.'

Lierse: Wat is er toch aan de hand met Lierse. Vorig seizoen werd het al een zware strijd en ook dit seizoen lijkt er geen beterschap te zijn. Met amper twaalf doelpunten in zeventien wedstrijd staat de club op een teleurstellende veertiende plaats. Het telt amper drie punten meer dan Sint-Truiden en Westerlo. Afgelopen weekend kreeg de club opnieuw vier treffers rond de oren. Het gaat opnieuw een lang seizoen worden op het Lisp.

Zulte Waregem: De club wil precies maar niet winnen dit seizoen. Twee weken geleden gaf het nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Anderlecht in de laatste tien minuten en ook dit weekend gaf het in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen. Dom handspel zorgde uiteindelijk voor het negende gelijkspel uit zeventien wedstrijden voor Zulte Waregem. Je zou voor minder moedeloos worden als coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties