Reactie Canesin: "Hoop dat mijn vader dit zag"

Canesin: "Hoop dat mijn vader dit zag"
Foto: © SC

Wat een dolle vreugde bij Fernando Canesin. De Braziliaan scoorde zijn eerste doelpunt voor Anderlecht en dacht daarbij onmiddellijk terug aan zijn overleden vader.

Johan Walckiers in Anderlecht

Wat een moment om je eerste Europese doelpunt te scoren. "De eerste goal is altijd belangrijk in de carrière van een speler", aldus Fernando. "Ik wist dat ik kalm moest blijven en dat die goal uiteindelijk wel zou komen. Ik vind het fantastisch dat het vanavond gebeurde. Ik ben rustig gebleven oog in oog met de keeper. Eerst dacht ik nog breed te leggen, maar de coach had me gezegd iets meer te schieten en dat deed ik dan ook."

De vader van Canesin overleed al een tijdje, maar de Braziliaan eert de herinnering aan hem. "Ik hoop dat hij vandaag gezien heeft wat ik hier deed. Ik heb het gevoel dat hij me trouwens altijd ziet. Dit doelpunt en de viering waren voor hem."

"We hebben ons vandaag geamuseerd op het veld. Zelfs na de 0-1 zag je geen twijfels, iedereen zat vol vertrouwen. Het was in het begin geen makkelijke match door de vele fouten, maar we zijn daar goed mee omgegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties