Reactie Donk: "Schitterend voor de fans"

Tomas Taecke
| 10 reacties
Donk: "Schitterend voor de fans"
Foto: © SC

Ryan Donk was andermaal beslissend bij een sterk Club Brugge dat zich tegen Braga naar groepswinst voetbalde. De rijzige verdediger lag met een mooie assist aan de basis van de uitsluiting van de Nigeriaan Elderson.

Tomas Taecke en Melissa Maes in Brugge

"Ik zag Vadis lopen en gaf de bal uitstekend in zijn loop", herbeleefde Donk de actie na de wedstrijd. "De bal kwam perfect aan, maar ook de middenvelders gaven bij momenten sublieme steekpassen".

"Dit geeft de fans een enorme boost", wist ook Donk. "Het was belangrijk dat we Braga niet lieten voetballen. Snel druk zetten was de doelstelling. Het was niet eenvoudig, maar we kenden onze taken en hebben die prima uitgevoerd".

"Bij de rust zei de coach dat we hetzelfde spel moesten blijven spelen. Gewoon doorgaan", adviseerde Daum zijn spelersgroep tijdens de pauze. "Na de rust viel het doelpunt snel en ondanks de moeilijke slotfase hebben we de kwalificatie toch veilig gesteld", aldus Donk.

"Het maakt mij weinig uit wie we ontmoeten in de volgende ronde", bleef Donk onverschillig. "Als ik dan toch moet kiezen, geef maar Ajax of AZ. Dat blijft toch altijd een beetje speciaal", zei de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties