Interview Vetokele: "Geen druk om te moeten winnen van ex-club"

Melissa Maes
| 4 reacties
Vetokele: "Geen druk om te moeten winnen van ex-club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Igor Vetokele heeft zich zijn overgang van AA Gent naar Cercle Brugge nog geen minuut beklaagd. Vrijdagavond ziet de negentienjarige aanvaller zijn ex-club nog eens terug. "Het is geen speciale wedstrijd voor mij."

Igor Vetokele ruilde eind augustus AA Gent in voor Cercle Brugge. “Dat was een goede keuze van mij. Ik ben naar hier gekomen om meer te spelen en me verder te ontwikkelen als voetballer”, laat het aanvallend talent aan onze redactie weten.

“Ik ben nog jong en ik kan nog heel veel leren. Mijn positiespel moet nog beter en ik moet ook gevaarlijker voor doel worden. Bob Peeters is de juiste trainer om me dat allemaal bij te brengen.”

Cercle Brugge kwam op de eerste speeldag de drie punten pakken op het veld van blauw-wit, maar voor Vetokele is het nu de eerste keer tegen zijn ex-club. “Die wedstrijd voelt niet speciaal aan voor mij. Ik heb er wel nog veel vrienden, maar Cercle zal opnieuw voor de drie punten gaan.”

“Voorlopig moet er niets bij Cercle, maar winnen zou een fantastische zaak zijn. Het seizoen is nog lang. Ik zie de G5 zich plaatsen voor play-off 1 en hopelijk is daar ook nog plaats voor Cercle Brugge.”

In september liet Vetokele aan onze redactie weten dat het EK -19 zijn hoogtepunt was, maar drie maanden later heeft de negentienjarige aanvaller nog een betere herinnering. “Die overwinning tegen Anderlecht was fantastisch.” Cercle won met 1-0 dankzij een doelpunt van Rudy in de slotminuten, de voorzet kwam van Vetokele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties