Interview Van Der Bruggen: "Mboyo wist dat ik ging scoren"

Melissa Maes
| 2 reacties
Van Der Bruggen: "Mboyo wist dat ik ging scoren"
Foto: © SC

Hannes Van Der Bruggen scoorde afgelopen zondag tegen Cercle Brugge zijn tweede doelpunt voor AA Gent. "Scoren in eerste klasse als achttienjarige went niet", aldus het jeugdproduct van de Buffalo's.

“Het was een bizarre wedstrijd, ik zat er niet goed in. Maar dat vergeet je snel als je scoort”, lacht de youngster van AA Gent. Dankzij de zuinige overwinning staat blauw-wit opnieuw op de tweede plaats.

“Wat nog vreemd was aan die match: Ilombé Mboyo zei voor de wedstrijd dat ik ging scoren op aangeven van Elimane Coulibaly (lacht).  Dat doelpunt is natuurlijk een kwestie van geluk en op de juiste plaats staan.”

Hannes Van Der Bruggen vreesde zondag dat de partij opnieuw afgelast zou worden. “Twee uren voor de match begon het opnieuw te sneeuwen. Het was dan ook een zwaar veld om op te spelen. Het voetbal moet niet altijd super goed zijn, dat was hier toch niet mogelijk.”

Bob Peeters maakte zich herhaaldelijk kwaad op scheidsrechter Sam Loeman. Van Der Bruggen kent hem nog als voormalig beloftecoach van AA Gent. “Bob was gefrustreerd, maar ik weet niet of dat terecht was. Ik vind niet dat de ref de wedstrijd beïnvloedde.”

Het jong talent kent bij Cercle Brugge ook ex-AA Gent-spelers Igor Vetokele en Gregory Mertens. Na de partij ging het er nog steeds heel vriendschappelijk aan toe tussen de jongens. “Greg, tot in de play-offs”, knipoogde Van Der Bruggen.

Naast voetbal moet de achttienjarige middenvelder zich ook concentreren op zijn studies. “Mijn eerste examen is 13 januari, ‘Historische Kritiek’, een buisvak heb ik me laten vertellen. De examens duren tot 3 februari. Misschien zal ik er wel enkele moeten uitstellen voor het voetbal, gelukkig kan dat met een topsportstatuut”, besluit Van Der Bruggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties