Interview Marecek: "Besliste voor mezelf dat ik anders moest spelen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 25 reacties
Marecek: "Besliste voor mezelf dat ik anders moest spelen"
Foto: © SC

Lukas Marecek begint stilaan zijn draai te vinden op het Anderlechtse middenveld. Tegen Lokomotiv Moskou en Lokeren bewees de Tsjech dat hij de laatste weken progressie heeft gemaakt.

Johan Walckiers in Anderlecht

Marecek deed het bij zijn eerste kansen die hij kreeg immers niet echt fantastisch. "Ik speelde te veel breed of zelfs terug naar Roland (Juhasz)", doet de jonge Tsjech aan zelfkritiek. "Op een gegeven moment heb ik tegen mezelf gezegd dat het moest veranderen. Ik heb iets meer risico in mijn spel gelegd en dat rendeert. Ik speel meer vooruit en ook agressiever."

De laatste keer dat Marecek een persconferentie gaf, was hij niet al te blij. Hij sprak zelfs over een uitleenbeurt. Die stemming is echter omgeslagen. "De situatie is momenteel helemaal anders omdat ik kansen krijg. Ik speelde eerst ook niet echt goed, maar de laatste twee wedstrijden waren toch heel degelijk. Ik hoop zo verder te doen. Ja, ook na nieuwjaar wil ik nog bij Anderlecht spelen. Ik wil hier blijven en daar zal ik mijn uiterste best voor doen."

Marecek zal het tijdens de kerstdagen nog zonder zijn familie moeten stellen omdat Anderlecht volgende dinsdag nog tegen Bergen speelt. "Vorig seizoen was dat ook al zo. Maar daarna vlieg ik naar Tsjechië om oudejaar te vieren. Kerstmis is voor mij heel belangrijk, de mooiste periode van het jaar. Ik ben van plan het met mijn vriendin te vieren. Eten en drinken? Ik drink niet en eten zal met mate moeten gebeuren."

Na de winterstop zal het ook niet lang meer duren vooraleer Biglia terug is. "Ik denk dat ik ook wel samen met hem kan spelen. Maar dat zien we allemaal wel. Dat ik kritiek kreeg in de pers? Daar hou ik zelfs geen rekening mee. Ik kijk alleen naar mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties