"Als je op je 33ste door een topclub wordt gevraagd, twijfel je niet"

Fabian Morren
| 15 reacties
"Als je op je 33ste door een topclub wordt gevraagd, twijfel je niet"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Karim Belhocine keert vanavond met Standard terug naar zijn ex-club Kortrijk. Op 26 december voetballen blijkt voor de verdediger alvast geen probleem te zijn.

Belhocine versierde nog een transfer naar Standard op zijn 33ste, maar is er wel geen onbetwistbare titularis. "Ik ben 33. Voor een profvoetballer is dat het begin van het einde. Als je op die leeftijd voor het eerst in je carrière gevraagd wordt door een topclub, aarzel je geen moment", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik had geen minuut bedenktijd nodig om 'ja' te zeggen. Ik wist wat mij te wachten stond. Alles... behalve de status van onbetwistbare titularis. Ik ben naar Standard gekomen om de jeugd te helpen doorbreken, niet om hun doorbraak te beletten."

"Je hoopt natuurlijk zo vaak mogelijk te kunnen spelen, maar ik heb nog nooit mijn beklag gemaakt. Waarom die wel en ik niet? Zelfs in mijn binnenste stel ik mij die vraag niet. Bij Kortrijk was ik kapitein, hier een gewone soldaat. Ik beschouw dat niet als een degradatie. Ze hebben mij mijn sterren of strepen niet afgenomen, ik heb ze bewust ingeleverd om dit te kunnen meemaken met alles erop en eraan, inclusief Europees voetbal."

Tijd om een eerste balans op te maken vindt Belhocine het nog niet. "Mijn contract loopt tot juni 2013. Ik wacht tot dan vooraleer een balans op te maken. Tegen die tijd ben ik al goed 35. De kans bestaat - ze is zelfs groot - dat het dan meteen een definitieve balans wordt, alvorens naar huis terug te keren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties