'Onschuldige' Suarez aanvaardt straf

Yves Dekoning
| 11 reacties
'Onschuldige' Suarez aanvaardt straf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC zal acht wedstrijden geen beroep kunnen doen op Luis Suarez. De club blijft de schorsing onrechtvaardig vinden, maar heeft besloten ze wel te aanvaarde

Tegen Manchester City zat Luis Suarez al een eerste van acht schorsingsdagen uit. Liverpool FC heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de FA om de Uruguayaan te schorsen naar aanleiding van vermeende racistische uitlatingen tegenover Patrice Evra (Manchester United).

Volgens Liverpool FC is de straf onrechtvaardig en alleen gebaseerd op verklaringen van Evra. De club vindt het raar dat Evra voor de FA geloofwaardiger is dan Suarez. Het document om de straf te rechtvaardigen zou heel subjectief zijn. Toch gaat de club niet in beroep omdat ze de zaak achter zich wil laten en de strijd tegen racisme belangrijker vindt dan dit geval.

Suarez zelf reageerde ook op de straf: "Het raakt me dat er de voorbije weken zoveel leugens over me zijn verteld. Ik zal de straf aanvaarden, maar voel me onschuldig. Het is een moeilijke periode voor mij. Het woord negro heeft bij ons geen negatieve betekenis. Ik heb nooit racistische gevoelens gehad tegenover andere personen. Het is heel erg dat ik nu niet kan doen wat ik het liefst doe, en dat is voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties