Interview "Niemand bij KV Mechelen is 5 miljoen waard"

Melissa Maes
| 53 reacties
"Niemand bij KV Mechelen is 5 miljoen waard"
Foto: © SC

KV Mechelen kende een sterke seizoensstart, maar het moet zich nu tevreden stellen met de tiende plek. Zien de Kakkers ook sterkhouder Julien Gorius vertrekken? "Bij een abnormaal hoog bod", laat technisch directeur Fi Van Hoof weten.

“Bij de seizoensstart stonden we boven onze verwachtingen, daarna onder, maar nu staan we vrij goed. KV Mechelen is een goede middenmoter, voorlopig niet meer of minder”, zegt Fi Van Hoof aan onze redactie.

“En dat zal ook nog zo even blijven”, meent de technisch directeur. “We hebben een nieuw stadion nodig, meer jeugdaccommodatie én we moeten een ploeg behouden die in eerste klasse kan meedraaien, dat is financieel niet allemaal zo makkelijk.”

"We moeten opnieuw baas worden"
“De laatste jaren moesten we telkens acht tot negen spelers laten gaan. Dat waren vaak onze sterkhouders. Wij namen ze gratis over, maakten hen beter en dan waren ze weer weg. We moeten telkens opnieuw bouwen.”

“Onze ploeg is nu goed uitgebalanceerd en bij de top tien eindigen, is zeker mogelijk. Maar wat me dit seizoen verveelt, is dat we thuis zoveel punten laten liggen. We moeten opnieuw baas worden.”

De spelersgroep vertoeft momenteel in het zonnige Spanje. “Het zou me verwonderen als zij niet sterker terugkomen. Het is al alle jaren zo geweest dat KV Mechelen na de winterstop er staat. Op eigen veld moet er gewonnen worden en tegen de toppers moeten we wat laten zien.”

"Zeg nooit 'nooit' in het voetbal"
De transferperiode is aan de gang, welke bewegingen mogen we verwachten? “Niet veel, we hebben besloten dat we met deze ploeg verder willen bouwen. Maar in het voetbal kan je nooit 'nooit' zeggen.”

“Bij een abnormaal hoog bod moet je er altijd over discussiëren.” Dus als Racing Genk vijf miljoen euro biedt voor Julien Gorius, dan is hij weg? “Ik praat niet graag over cijfers, maar vijf miljoen is absurd hoog. Geen enkele speler bij KV Mechelen is dat waard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties