Analyse AA Gent: Titel behoort tot de mogelijkheden

Fabian Morren
| 27 reacties
AA Gent: Titel behoort tot de mogelijkheden
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 6 januari iedere de clubs uit eerste klasse. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Melissa Maes

Verwachtingen:
Voor Trond Sollied is het zijn derde passage bij AA Gent. De kern van blauw-wit was tegenover vorig seizoen niet veel gewijzigd, dus het was aan de Noorse trainer om beter te doen dan vorig seizoen onder Francky Dury. De Buffalo’s ontgoochelden toen in de play-offs.

De jonge Hannes Van Der Bruggen liet in de voorbereiding zijn talent zien, maar het was onduidelijk of de achttienjarige middenvelder de concurrentie ging aankunnen. Ook César Arzo liet zich opmerken als buffer voor de verdediging. Onze redactie dacht voor aanvang van de nieuwe competitie dat AA Gent vijfde zou eindigen.

Hoe het ging:
Die mening moet nu toch herzien worden. AA Gent doet bovenaan goed mee en heeft één punt minder dan Anderlecht. Sollied weet zijn ruime kern tevreden te houden, ook de bankzitters.

Blauw-wit brengt nu offensief voetbal en het weet zelfs toppers te winnen dit seizoen: Standard (3-1), Racing Genk (2-0) en in de Beker van België versloeg het Club Brugge met penalty’s na een 4-4-gelijkspel. Enkel Anderlecht blijft het zwarte beest van de club uit de Arteveldestad. Nu ziet onze redactie AA Gent op de tweede plaats eindigen.

Conclusie:
Arzo ontpopte zich met zijn Spaanse landgenoot Melli tot een ijzersterk verdedigend duo en ook de jeugd krijgt kansen dit seizoen. Zo krijgt Van Der Bruggen meer speelminuten dan verwacht en liet hij zich al opmerken met twee doelpunten. Ook de zeventienjarige Benito Raman mocht al enkele keren invallen. Daarnaast was het aantrekken van Christian Brüls een goede zet. Na de winterstop worden Rafinha en Christophe Lepoint terug in de groep verwacht.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Het is een goed voetballende ploeg en de hand van Sollied is duidelijk zichtbaar. Het middenveld Smolders-Thijs-Jørgensen is dedraaiende schijf van AA Gent. AA Gent heeft zich volledig kunnen focussen op de competitie, maar ik had meer voorsprong verwacht omdat ze geen Europese wedstrijden speelden. Toch moet er rekening gehouden worden met AA Gent voor de titel."

Onze prognose was: 5e
Onze prongose is nu: 2e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties