Leekens: "Op Wembley spelen is een droom"

Melissa Maes
| 10 reacties
Leekens: "Op Wembley spelen is een droom"
Foto: © SC

Bondscoach Georges Leekens is heel tevreden met een oefenwedstrijd tegen Engeland. “Zo’n wedstrijd is ook voor de spelers een extra motivatie op het einde van het seizoen.”

De Rode Duivels spelen op 2 juni een oefeninterland in Wembley tegen Engeland. “Als je als België tegen Engeland kunt spelen, dan moet je dan doen. Dat is een morele verplichting”, laat Georges Leekens weten aan VRT.

“Ik heb zelf nog op het oude Wembley gespeeld en ook het nieuwe Wembley is indrukwekkend. Voor de spelers is dat een droom.” Engels bondscoach Fabio Capello liet al weten tevreden te zijn met België als tegenstander. “Sinds de EK-loting zoek ik de juiste tegenstander voor de laatste oefenmatchen.”

Leekens veronderstelt dat de Engelse bondscoach nog wat vertrouwen wil tanken voor eigen publiek. “Capello zal denken dat er nog lancunes zijn bij ons.” Voor de Rode Duivels is de oefenpartij ideaal als voorbereiding op de WK-kwalificatiecampagne.

Daarin spelen de Belgen onder andere tegen Schotland en Wales. “Zij zijn misschien niet van hetzelfde kaliber als Engeland, maar het is wel een beetje dezelfde stijl. De match is dus leerrijk en interessant.”

België oefent op 29 februari nog in en tegen Griekenland. “En we onderhandelen nog met enkele landen voor eind mei in België. Met het oog op de WK-campagne zal dat een land zijn met een Engelse stijl of een Balkan-stijl”, besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties