Interview Boi: "Zo snel mogelijk play-off 2-plaats verzekeren"

Thomas De Block
| 4 reacties
Boi: "Zo snel mogelijk play-off 2-plaats verzekeren"
Foto: © SC

Frederik Boi is bezig aan zijn eerste seizoen bij OH Leuven. De geboren en getogen Bruggeling verliet na elf seizoenen Cercle, maar beleefde al een mooie eerste seizoenshelft bij OHL. Onze redactie sprak met hem over de prestaties van zijn club.

De eerste seizoenshelft van Oud-Heverlee Leuven werd gekruid door enkele mooie prestaties en met een elfde plaats doet de promovendus het verre van slecht. Frederik Boi beseft dat zijn club het zeer goed doet. “De eerste seizoenshelft is zeer goed verlopen. Ik denk dat we momenteel staan waar we moeten staan. Vooraf zou iedereen getekend hebben voor de elfde plaats die we nu bekleden.”

Ook over zijn eigen prestaties is Boi tevreden. “Ik heb veel kunnen spelen en ben gespaard gebleven van blessures, voorlopig gaat het dus erg goed.”

Gemotiveerde ploeg en de fans als wapen

OHL wist al meerdere keren te stunten, onder meer Club Brugge en Anderlecht gingen voor de bijl in eigen huis. Boi wil niet weten van onderschatting door de tegenstanders.  “Ik denk dat de mooie uitslagen het resultaat zijn van het collectief. We hebben een zeer gemotiveerde ploeg.”

“Enerzijds willen heel wat spelers zich bewijzen. Een aantal onder hen kwam bij hun vorige club niet meer aan spelen toe. Voor hen is OHL de kans om zich te tonen en het ongelijk van anderen te bewijzen. Anderzijds proeven heel wat spelers voor de eerste keer van de hoogste klasse, dat motiveert hen des te meer om er vol voor te gaan.”

Boi geeft ook een pluim voor de fans. “Ik denk dat de supporters een zeer grote rol spelen bij ons mooie parcours. Als je ziet hoe zij elke week weer voor een uitverkocht en sfeervol huis zorgen, dan kan je enkel besluiten dat de fans een groot aandeel hebben in onze successen.”

 “Winterstop kwam misschien ongelegen”

Net voor de winterstop was OHL bezig aan een sterke reeks. Boi geeft toe dat de winterstop misschien ongelegen kwam voor de ploeg.  “We waren bezig aan een goede reeks en dan is het natuurlijk jammer dat er plots een pauze volgt. Voor mij persoonlijk was de winterstop welgekomen. De eerste seizoenshelft was zeer pittig en na verloop van tijd kruipen de wedstrijden toch in de kleren.”

Niettemin kijkt de dertigjarige Boi hoopvol uit naar de tweede seizoenshelft. In de eerste plaats wil hij zo snel mogelijk play-off 2 halen.  “We mikken op dertig punten, wat  normaal voldoende moet zijn voor play-off 2. Hoe sneller we het behoud verzekeren hoe liever. Het geeft toch een iets geruster gevoel als je weet dat je veilig bent”, vertelt de middenvelder.

Enkel de eerstkomende wedstrijd is van tel

Hoewel een groot deel van zijn voetbalverleden in Brugge ligt, wil de middenvelder vooral naar de nabije toekomst kijken. De thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge staat dan ook niet met rood aangestipt. 

“In de eerste plaats wil ik mij concentreren op onze eerstvolgende wedstrijd tegen Lokeren. Het heeft geen zin om vergelijkingen te maken met mijn vorige club. Ik ben zeer content bij OHL”, besluit Boi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties