Stijnen: "Hasselt mag geen sattelietclub worden"

Sam Soetaers
| 9 reacties
Stijnen: "Hasselt mag geen sattelietclub worden"
Foto: © SC

Stijn Stijnen waakt tegenwoordig over de goede gang van zaken bij Hasselt. De doelman van Beerschot stelde zich eerder deze week persoonlijk borg voor het voortbestaan van de derdeklasser.

Stijnen zei op een persconferentie dat de club geen sattelietclub mag worden en de ambitie moet hebben om te promoveren naar de hogere reeksen. Daarop volgde een luid applaus van de fans.

"De voornaamste reden om deze club te redden was dat de 287 jeugdspelers van KSK Hasselt actief hun hobby kunnen blijven beoefenen”, sprak Stijnen op een persconferentie.

"Bovendien zou het jammer, ja zelfs schandalig zijn dat er geen grote club meer zou bestaan in de hoofdstad van Limburg. Hasselt telt 80.000 inwoners, en Westerlo bijvoorbeeld een 25.000. Dat wijst er toch op dat hier potentieel aanwezig is."

Stijnen gaat nu de huidige kern doorlichten. “We zullen zien of we met de huidige kern in derde kunnen blijven”, luidde het bij de doelman.

“Als we spelers kunnen huren die een meerwaarde betekenen, en onze eigen jeugd niet blokkeren, zijn die zeker welkom. Maar we gaan zeker geen satellietclub worden van KRC Genk of een andere club. We moeten onafhankelijk kunnen doorgroeien naar hogere reeksen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties