Interview Sollied: "Maréval kan steunpilaar worden"

Melissa Maes
| 11 reacties
Sollied: "Maréval kan steunpilaar worden"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent stelde dinsdagnamiddag zijn twee nieuwste aanwinsten voor: Tom Boere en Rémi Maréval. Trainer Trond Sollied is alvast tevreden met de versterkingen.

“We hebben er een speler met ervaring bij en een jonge voetballer. Zij zullen alles geven voor AA Gent”, reageert Trond Sollied. Tom Boere speelde eerder bij de jeugd van de Buffalo’s tot Ajax hem kwam wegplukken. Rémi Maréval komt over van Zulte Waregem en lijkt de ideale linksback te zijn voor blauw-wit.

“Rémi was nodig. Hij kan op verschillende posities spelen, zo’n speler is soms nog het moeilijkst om te vinden.” De kans dat Maréval woensdag al speelminuten krijgt tijdens het bekerduel tegen Lokeren is groot.

“Wij kennen hem en hij kent de Belgische competitie. Was Maréval een buitenlander geweest die de competitie niet kende, dan had hij nog niet in mijn selectie gezeten. Ik denk dat hij een steunpilaar kan worden. Maréval is een linksback met een goeie traptechniek die zowel kan verdedigen als aanvallen”, aldus Sollied.

Boere wordt weleens omschreven als een ‘killer in the box’, iemand die AA Gent dus ook zeker kan gebruiken. “Tom kan makkelijk scoren, dat is misschien nog het belangrijkste in het voetbal.” Toch zal de Nederlander nog even moeten wachten op zijn eerste selectie.

Lees morgen alles over de nieuwste aanwinsten van AA Gent op onze voetbalwebsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties