Gerets: "Ik wil de Afrika Cup winnen"

Gerets: "Ik wil de Afrika Cup winnen"
Foto: © SC

Eric Gerets is als bondscoach van Marokko de komende weken actief op de Afrika Cup. De Belgische coach staat voor een grote uitdaging: Marokko voor het eerst sinds 1976 nog eens de Afrikaanse beker bezorgen.

In de selectie van Eric Gerets zitten veel spelers die voetballen in Europa. “Ik heb mijn team vooraf gewaarschuwd dat we niet naar Dubai gingen. Het is goed dat profvoetballers eens beseffen dat er ook mensen zijn die in povere omstandigheden moeten leven en toch gelukkig zijn”, aldus Gerets in Het Nieuwsblad.

Wat zijn de verwachtingen voor het toernooi? “Simpel, ik wil de Afrika Cup winnen. Als Marokko op niveau is, dan kunnen we echt iedereen kloppen. Grote ploegen als Egypte, Kameroen en Nigeria zijn er niet bij, dus zijn we medefavoriet.”

"Dirar moet positieve signalen uitsturen"
Nabil Dirar
is teleurgesteld dat hij niet werd opgeroepen. “Ik heb zelden een voetballer gezien met een betere voorzet dan Dirar, maar op zijn positie is er ook veel concurrentie. Als hij zelf aangeeft dat hij niet meegaat om in de tribune te zitten, dan ondermijnt hij niet alleen zijn positie, maar ook de mijne.”

“Ik voel wel dat Nabil een jongen is met wie ik meer moet communiceren. Toen ik hem onlangs opriep voor een oefentoernooi, was hij de enige die erg gesloten was. Hij is sowieso al geen grote babbelaar, maar hij moet wel positieve signalen uitsturen.”

Mbark Boussoufa heeft het vertrouwen bij het Marokkaanse publiek en de pers nog niet kunnen winnen. “Mbark maakte al enkele belangrijke goals, maar hij haalt nog niet honderd procent het niveau van bij Anderlecht. Geef hem nog wat tijd. Lionel Messi is ook minder goed bij Argentinië dan bij Barcelona. Als Boussoufa zijn niveau haalt, wacht hem een grote toekomst bij Marokko”, besluit Gerets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties