Interview Jacobs: "Ik volg het tennis niet echt"

Jacobs: "Ik volg het tennis niet echt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-coach Ariël Jacobs kan zonder blessurezorgen naar de wedstrijd tegen Gent toeleven. Zonder zorgen en zonder te reageren op de uitspraken van Gent-coach Trond Sollied na de heenmatch.

Volgens de paars-witte coach zijn de uitlatingen van Sollied - de Noor sprak over een tennismatch - niet blijven hangen. "Nee, ik ben een gelukkig man", lachtte Jacobs met een kwinkslag er bovenop. "Ik volg het tennis niet echt. Iedereen heeft recht op zijn mening. Mijn spelers hoeven daaruit ook geen motivatie te halen. Ik prefereer dat het sportieve primeert."

De kloof met Gent kan wel uitgediept worden tot negen punten. "Dat telt allemaal niet mee. Voor de winterstop had ik al gezegd dat er nog twintig cupmatchen zouden volgen die allemaal gewonnen moesten worden. Die kloof, daar hou ik me nu niet mee bezig. Het heeft ook geen zin, want je weet wat er voor de play-offs gebeurt. Dan wordt er weer spanning gecreëerd", zei Jacobs vrij sarcastisch.

Gent onderschatten doet Jacobs echter niet. "We spelen tegen de tweede. Iedereen heeft altijd de mond vol van Club en Standard, maar Gent staat er wel. Het verschil is dat Club er al vele jaren staat en dat Gent nog maar net meedoet voor de titel."

Ook had Jacobs nog een woordje over voor zijn youngsters, Praet en Canesin. "Ze komen nu misschien minder aan bod, maar dat kan snel keren. Je ziet ook dat ze elke keer ze invallen toch iets bijbrengen aan de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties