Cardiff via strafschoppen naar League Cup-finale

Cardiff City heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup. De Welshe club versloeg Crystal Palace na het nemen van strafschoppen (1-0, pen 3-1).

Nadat Cardiff eerder 1-0 onderuit ging op bezoek bij Crystal Palace, moest er verlengd worden nadat de Bluebirds thuis met dezelfde score afstand namen van de Londense club. In die verlengingen werd niet gescoord. Cardiff won de strafschoppenreeks bijgevolg met 3-1.

De huidige nummer drie in de Championship klom al na acht minuten op voorsprong na een eigen doelpunt van Crystal Palace-verdediger Gardner. Cardiff trekt voor het eerst in de geschiedenis naar Wembley voor een League Cup-finale. In die eindstrijd wordt Liverpool of Manchester City de tegenstander. Liverpool verdedigt in eigen huis een 1-0 voorsprong.