Interview Vanthournout: "Kijken naar Lierse en OH Leuven"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Vanthournout: "Kijken naar Lierse en OH Leuven"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Jeroen Vanthournout had een zeer groot aandeel in de overwinning van Westerlo op Sint-Truiden. Volgens de jonge middenvelder moet Westerlo nu de strijd aangaan met OH Leuven en Lierse.

Robby Morren in Sint-Truiden

Vanthournout bracht Westerlo halfweg de eerste helft op voorsprong met een fraai afstandsschot en het was opnieuw Vanthournout die zich doorzette in de zestien en zo een strafschop kon uitlokken. "Als je kan scoren, krijg je veel meer vertrouwen. Bij die strafschop was er wel degelijk contact, ik ben geen duiker. Dan scoorden we de 0-2 en kregen we meer ruimte en konden we counteren."

Reeks neerzetten
Westerlo heeft operatie redding nu ingezet met 4 op 9 en zaterdag wacht alweer een hele belangrijke partij tegen Lierse. "We hebben nu 3 keer kunnen scoren en zijn vertrokken. Zaterdag is het misschien nog een belangrijkere match."

Volgens de middenvelder zal Westerlo vooral moeten concurreren met Lierse en OHL om play-off 3 te ontlopen. "Wij moeten vooral naar Lierse en OHL kijken, ik denk niet dat we rekening moeten houden met Zulte Waregem. Hun beste transfer is de coach. We moeten trachten nu een reeks neer te zetten in de komende 3 levensbelangrijke wedstrijden."

Infilteren met bal
Vanthournout was de voorbije wedstrijden een vaste pion in het elftal van Ceulemans. "De trainer heeft mij het vertrouwen gegeven en het is natuurlijk leuk dat we nu punten pakken. Infilteren met de bal is één van mijn sterke punten", aldus Vanthournout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties