Linde Merckpoel: "Beerschot-fans zijn plezant"

Melissa Maes
| 24 reacties
Linde Merckpoel: "Beerschot-fans zijn plezant"
Foto: © SC

Elke week laat onze redactie een bekende voetballiefhebber vooruitblikken op de komende speeldag in de Jupiler Pro League. Dit weekend is radiopresentatrice Linde Merckpoel aan de beurt.

Linde Merckpoel presenteert iedere werkdag samen met Tomas De Soete het ochtendblok van Studio Brussel. Het duo toont zich af en toe geïnteresseerd in voetbal, maar eigenlijk zijn beide ijzersterke radioacteurs.

“Tot twee jaar geleden volgde ik het voetbal niet. Het was mijn lief die vroeg om naar Beerschot te gaan kijken. Maar op een bepaald moment was ik het die nog eens wilde gaan. Nu hebben we al twee jaar een abonnement en zijn we telkens aanwezig bij thuiswedstrijden van Beerschot.”

Merckpoel toont meer interesse voor de voetbalsfeer dan voor de mannenbenen. “De aanhang van Beerschot is heel leuk. Ze hebben een hevige reputatie en net dat maakt het plezant. Ze hebben de nodige humor en soms is dat op het randje.”

“Ik heb nog maar één keer racistische opmerkingen van supporters meegemaakt. Apengeluiden maken als een zwarte speler aan de bal komt, dat soort dingen, daar kan ik niet tegen. Dat begrijp ik niet, zeker niet meer de dag van vandaag.”

Gary Kagelmacher nam vorige week afscheid van het Beerschot-publiek. “Tot voor kort was hij mijn favoriete speler. Ik hou van voetballers die er blijven voor gaan. Nu zal ik me ook achter publiekslieveling Hernan Losada scharen.”

Voor de prognose roept Merckpoel de hulp in van Jonas, de redacteur van ‘Tomas Staat Op’. “Hij kent meer van voetbal dan Tomas en ik samen (lacht).”

De prognose van Linde Merckpoel (en Jonas):

Beerschot – Anderlecht 2-2
“Mijn hart vreest voor Beerschot. Ik hoop dat ze de schade gaan beperken tegen leider Anderlecht.”

Westerlo – Lierse 1-0
“Westerlo stelt door die degradatieplaats teleur dit seizoen. Ik zie ze van Lierse wel met het kleinste verschil winnen.”

KV Kortrijk – Zulte Waregem 2-0
“KV Kortrijk vind ik de verrassing van het seizoen. Ik zie ze dan ook winnen van Zulte Waregem. Ik ben ook bevriend met Gertjan De Mets, dat is een extra reden om KVK gewonnen te geven.”

Lokeren – KV Mechelen 1-1
“Pff, die zie ik gewoon gelijkspelen.”

AA Gent – Sint-Truiden 2-0
Volgens Merckpoel zal AA Gent tegen STVV zijn eerste officiële wedstrijd van 2012 winnen.

Racing Genk – OH Leuven 4-0
“Racing Genk stelt teleur dit seizoen en OHL wist al enkele keren te verrassen. Niet buitenshuis? Oké, dan zeg ik 2-0. Wat 4-0? Jonas zegt 4-0.”

Cercle Brugge – Standard 1-2
Na de bekeruitschakeling en het 0-0-gelijkspel tegen Westerlo, denkt Merckpoel dat Standard zondag zal winnen.

Bergen – Club Brugge 0-0
“Is Bergen goed bezig? 2-1 dan? (Jonas fluistert 0-0) 0-0? Oké, dat zal een saaie wedstrijd worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties