Stuurt winterweer de kalender in de war?

Fabian Morren
| 15 reacties
Stuurt winterweer de kalender in de war?
Foto: © SC

Het is koud, zeer koud. Toch is men niet van plan om de speeldag dit weekend af te gelasten. "De winterprocedure is opgestart, maar we doen er alles aan om te spelen", zegt Nils Van Branteghem, kalendermanager van de Pro League.

"We zijn niet van plan de speeldag uit te stellen, maar de velden worden hoe dan ook 25uur voor de aftrap gekeurd", meldt Van Branteghem in Het Nieuwsblad.

Er moet echter niet alleen gevoetbald kunnen worden. De mensen moeten ook in de stadions geraken. "De toegangswegen moeten inderdaad vrij zijn. Sinds kort hebben we een contract met het KMI, dat ons nauwgezet op de hoogte houdt. De voorspellingen vallen redelijk mee. Er wordt vrijdagnamiddag beperkte sneeuwval verwacht, van Brugge tot Antwerpen. Zaterdag zou een zonnige dag worden en zondagvoormiddag zou het in het Brugse opnieuw licht sneeuwen."

"Het KMI verwacht voor volgend weekend weer temperaturen rond min vijf graden", voegt Van Branteghem er nog aan toe. "Eén speeldag uitstellen, kunnen we opvangen. Twee wordt een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties